Dorozsmai Molnár ponty
Ismerd meg népszerű Dorozsmai Molnár ponty receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a Dorozsmai Molnár ponty recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
4Személy
Preparation time
40Perc
Könnyű
Hozzávalók
- 60 dekagramm pontyfilé
- 2 teáskanál Delikát ételízesítő
- 1 darab vöröshagyma (nagy fej)
- 5 dekagramm füstölt csemege szalonna
- 20 dekagramm gomba
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 3 evőkanál liszt
- 2 darab Knorr Halászlékocka
- 1 darab kis pohár tejföl (150-170 g)
- 1 darab tv paprika
- 1 darab paradicsom
- 30 dekagramm csuszatészta
- 3 evőkanál olaj
Elkészítési mód
- A csuszatésztát főzzük meg annak csomagolásán olvasott utasítások szerint.
- Ezalatt a ponty filét irdaljuk be 2-3 mm-ként. Vágjuk egyforma szeletekre, szórjuk meg a Delikáttal.
- 2 ek lisztet keverjünk össze 2 tk fűszerpaprikával. Ebben a keverékben forgassuk meg a pontyszeleteket, jól rázzuk le róla a felesleges lisztet. Bőrős felével lefelé kezdjük el sütni közepesen forró olajban, majd időnként megforgatva süssük oldalanként 3-3 percig. Alufóliával lefedve, tartsuk melegen.
- A visszamaradt zsiradékon olvasszuk ki a füstölt szalonnát, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és pirítsuk világos sárgára. Adjuk hozzá a kockázott paprikát, paradicsomot, pirítsuk össze.
- Adjuk hozzá a szeletelt gombát, pirítsuk össze (2-3 perc), majd öntsük fel 4 dl hideg vízzel, adjuk hozzá a halászlékockákat és forraljuk 3-4 percig.
- Sűrítsük tejfölös habarással, forraljuk ki. Keverjük hozzá a kifőtt csusza tésztát.
- A kisült halszeleteket tálaljuk a szaftos csuszatészta tetején.
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet