Ismerd meg népszerű sajttal töltött gombócok receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a sajttal töltött gombócok recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
100 perc
6 fő
Könnyű
A tésztához
120 milliliter langyos víz
3,5 gramm Dr. Oetker Instant Élesztő
7 gramm Cukor
0,5 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál Só
60 gramm Rama Vajas Íz
220 gramm finomliszt
Az összeállításhoz
20 gramm Rama Vajas Íz
1 csipetnyi só
1 csipetnyi őrölt bors
1 teáskanál szárított oregánó
200 gramm pizza mozarella sajt
50 gramm gouda sajt reszelve
2 rúd opcionális: snack szalámi
A díszítéshez
1 kevés apróra vágott snidling
Elkészítés
Egy tál langyos vizben keverjük el a szárított élesztőt és a cukrot. Tegyük félre.
Közben a Rama Vajas Ízt olvasszuk fel és keverjük el benne a szárított oregánót, fokhagymaport, valamint a sót.
Öntsük a margarinos keveréket az élesztős, langyos vízhez.
Szórjuk ehhez a liszt háromnegyedét, majd keverjük el. A maradék lisztet lassanként adagoljuk és gyúrjuk bele. Dagasszuk pár percen keresztül, amíg a tészta elválik a tál falától. Közepesen lágy tésztát kell kapnunk. Takarjuk le egy konyharuhával, és kelesszük duplájára kb. egy óra alatt.
A sütőt melegítsük elő 190°C-ra. A 20cm-es kapcsos tortaformát vagy kerámia edényt kenjük ki vékonyan margarinnal. A snack szalámit szeleteljük fel, a pizza mozzarellát kockázzuk fel, a gouda sajtot pedig reszeljük le. A maradék margarint olvasszuk fel és keverjük el a fűszerekkel.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra, és osszuk 24 egyenlő részre. Mindegyik közepére helyezzünk egy-egy mozzarella darabot, majd 2-3 szeletet a snack szalámiból. Csípjük össze a tésztaszéleket, és formázzunk belőle gombócot, majd helyezzük a margarinnal kikent sütőedénybe.
Kenjük meg a fűszeres olvasztott margarinnal, tegyük félre 10 percre. Ha ez letelt, szórjuk meg a gombócokat a megmaradt pizza mozzarella sajttal, és szalámi szeletekkel, majd a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben süssük kb fél órán keresztül, amíg a sajt szépen megpirul rajta. Még melegen tálaljuk.
Elkészítés
Egy tál langyos vizben keverjük el a szárított élesztőt és a cukrot. Tegyük félre.
Közben a Rama Vajas Ízt olvasszuk fel és keverjük el benne a szárított oregánót, fokhagymaport, valamint a sót.
Öntsük a margarinos keveréket az élesztős, langyos vízhez.
Szórjuk ehhez a liszt háromnegyedét, majd keverjük el. A maradék lisztet lassanként adagoljuk és gyúrjuk bele. Dagasszuk pár percen keresztül, amíg a tészta elválik a tál falától. Közepesen lágy tésztát kell kapnunk. Takarjuk le egy konyharuhával, és kelesszük duplájára kb. egy óra alatt.
A sütőt melegítsük elő 190°C-ra. A 20cm-es kapcsos tortaformát vagy kerámia edényt kenjük ki vékonyan margarinnal. A snack szalámit szeleteljük fel, a pizza mozzarellát kockázzuk fel, a gouda sajtot pedig reszeljük le. A maradék margarint olvasszuk fel és keverjük el a fűszerekkel.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra, és osszuk 24 egyenlő részre. Mindegyik közepére helyezzünk egy-egy mozzarella darabot, majd 2-3 szeletet a snack szalámiból. Csípjük össze a tésztaszéleket, és formázzunk belőle gombócot, majd helyezzük a margarinnal kikent sütőedénybe.
Kenjük meg a fűszeres olvasztott margarinnal, tegyük félre 10 percre. Ha ez letelt, szórjuk meg a gombócokat a megmaradt pizza mozzarella sajttal, és szalámi szeletekkel, majd a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben süssük kb fél órán keresztül, amíg a sajt szépen megpirul rajta. Még melegen tálaljuk.