Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Sajttal töltött gombócok

Sajttal töltött gombócok 

	    
              
Ismerd meg népszerű sajttal töltött gombócok receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a sajttal töltött gombócok recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 100 perc
  • 6 fő
  • Könnyű 

A tésztához

  • 120 milliliter langyos víz
  • 3,5 gramm Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 7 gramm Cukor
  • 0,5 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál Só
  • 60 gramm Rama Vajas Íz
  • 220 gramm finomliszt

Az összeállításhoz

  • 20 gramm Rama Vajas Íz
  • 1 csipetnyi só
  • 1 csipetnyi őrölt bors
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 200 gramm pizza mozarella sajt
  • 50 gramm gouda sajt reszelve
  • 2 rúd opcionális: snack szalámi

A díszítéshez

  • 1 kevés apróra vágott snidling

Elkészítés

  1. Egy tál langyos vizben keverjük el a szárított élesztőt és a cukrot. Tegyük félre.

  2. Közben a Rama Vajas Ízt olvasszuk fel és keverjük el benne a szárított oregánót, fokhagymaport, valamint a sót.

  3. Öntsük a margarinos keveréket az élesztős, langyos vízhez.

  4. Szórjuk ehhez a liszt háromnegyedét, majd keverjük el. A maradék lisztet lassanként adagoljuk és gyúrjuk bele. Dagasszuk pár percen keresztül, amíg a tészta elválik a tál falától. Közepesen lágy tésztát kell kapnunk. Takarjuk le egy konyharuhával, és kelesszük duplájára kb. egy óra alatt.

  5. A sütőt melegítsük elő 190°C-ra. A 20cm-es kapcsos tortaformát vagy kerámia edényt kenjük ki vékonyan margarinnal. A snack szalámit szeleteljük fel, a pizza mozzarellát kockázzuk fel, a gouda sajtot pedig reszeljük le. A maradék margarint olvasszuk fel és keverjük el a fűszerekkel.

  6. A megkelt tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra, és osszuk 24 egyenlő részre. Mindegyik közepére helyezzünk egy-egy mozzarella darabot, majd 2-3 szeletet a snack szalámiból. Csípjük össze a tésztaszéleket, és formázzunk belőle gombócot, majd helyezzük a margarinnal kikent sütőedénybe.

  7. Kenjük meg a fűszeres olvasztott margarinnal, tegyük félre 10 percre. Ha ez letelt, szórjuk meg a gombócokat a megmaradt pizza mozzarella sajttal, és szalámi szeletekkel, majd a reszelt sajttal.

  8. Előmelegített sütőben süssük kb fél órán keresztül, amíg a sajt szépen megpirul rajta. Még melegen tálaljuk.

Hasonló szűrők

  • KÖNNYŰ
  • BRUNCH
  • VACSORA
  • TÍZÓRAI
  • TÖLTÖTT GOMBA
  • EGYTÁLÉTEL
  • SAJT
  • EURÓPAI
	    
            

Kapcsolódó receptek

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025