Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Csokis kuglóf - Laktózmentes

Csokis kuglóf - Laktózmentes 

	    
              
Ismerd meg népszerű csokis kuglóf - laktózmentes receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a csokis kuglóf - laktózmentes recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 120 perc
  • 4 fő
  • Közepes 

Hozzávalók

  • 18 dekagramm Rama Laktózmentes sütőmargarin
  • 18 dekagramm Főző vagy étcsokoládé
  • 12 dekagramm porcukor
  • 5 egész Tojás
  • 12 dekagramm Darált vagy apróra vágott mandula
  • 6 dekagramm zsemlemorzsa
  • csipetnyi Só

A tetejére

  • 4 evőkanál rum
  • 12 dekagramm Étcsokoládé
  • 4 evőkanál sárgabarcklekvár

A formához

  • 2,5 dekagramm Rama Laktózmentes sütőmargarin
  • kevés Liszt

Elkészítés

  1. Gőz felett felolvasszuk a csokit, majd hűlni hagyjuk.

  2. A tojássárgákat habosra keverjük cukorral, majd hozzáadjuk a puha vajat és a langyos olvasztott csokoládét.

  3. A tojásfehérjékből kemény habot verünk.

  4. A darált vagy apróra vágott mandulát, a sót és a zsemlemorzsát a a masszához adjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

  5. Vastagon kikenjük a kuglófformát rámával,kevés liszttel meghintjük és beleöntjük a masszát. A massza tetejét elsimítjuk és előmelegített forró sütőben közepes lángon megsütjük. (Tipp: tegyünk a massza tetejére egy papírlapot, hogy a teteje ne égjen meg.)

  6. Miután megsült válasszuk le a forma oldalától és borítsuk ki. Locsoljuk rá a rumot, majd hagyjuk egy órát pihenni. Kenjük meg egy kevés vízzel hígított sárgabaracklekvárral.

  7. Végül öntsük le olvasztott csokoládéval.

Hasonló szűrők

  • KÖZEPES
  • TÍZÓRAI
  • UZSONNA
  • KUGLÓF
  • DESSZERT
  • TOJÁS
  • EURÓPAI
	    
            

Kapcsolódó receptek

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025