Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Mesés kuglóf

Mesés kuglóf 

	    
              
Ismerd meg népszerű mesés kuglóf receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy mesés kuglóf recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 240 perc
  • 1 fő
  • Közepes 

Tészta

  • 40 dekagramm liszt
  • 12 gramm élesztő
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 dl langyos víz
  • 1 csipetnyi só
  • 1 dl langyos tej
  • 4 dekagramm Ráma

Diós töltelék

  • 15 dekagramm darált dió
  • 5 dekagramm porcukor
  • 0.5 dl tej

Mákos töltelék

  • 15 dekagramm darált mák
  • 10 dekagramm porcukor
  • 1 dl tej

Lekváros töltelék

  • 20 dekagramm sűrű szilvalekvár

Elkészítés

  1. Dagasztótálban fakanállal összekeverünk 15 dkg lisztet az élesztővel, egy evőkanál cukorral és 2 dl langyos vízzel, majd letakarjuk és 1-2 órát állni hagyjuk.

  2. Hozzáadjuk a langyos tejet, a maradék lisztet, a cukrot, a csipet sót és 20 percig dagasztjuk, majd a vége felé hozzáadjuk a Ramat is.

  3. Letakarva hagyjuk a duplájára kelni. Közben elkészítjük a töltelékeket.

  4. A mákos töltelékhez egy kis lábasban összekeverjük a mákot, a cukrot, a tejet, jól összemelegítjük, majd hagyjuk hogy teljesen kihűljön.

  5. A diós tölteléket is az előbb említett módszerrel készítjük el.

  6. A megkelt tésztát könnyedén átgyúrjuk, majd három cipóra osztjuk. Két, nagyjából egyformára és egy kisebbre.

  7. A legkisebbet kinyújtjuk, megkenjük a szilvalekvárral, majd mint a beiglit feltekerjük és a kuglóf forma aljába tesszük.

  8. A következő cipót is kinyújtjuk, ezt a diós krémmel kenjük meg, feltekerjük és a másik tésztára helyezzük.

  9. A következő a mákos, ugyanúgy kinyújtjuk, feltekerjük és a diósra tesszük. Kicsit letakarjuk és hagyjuk még egy picit kelni.

  10. 220 fokra előmelegített sütőben kezdjük el sütni, majd 5-10 perc múlva csökkentjük 200 fokra, végül 170 fokon sütjük. Kb. 30 perc alatt készül el, sima régi fajta sütőben. Jó munkát hozzá.

Hasonló szűrők

  • KÖZEPES
  • TÍZÓRAI
  • UZSONNA
  • KUGLÓF
  • DESSZERT
  • TEJ
  • EURÓPAI
	    
            

Kapcsolódó receptek

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025