Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Karácsonyi koszorú

Karácsonyi koszorú 

	    
              
Ismerd meg népszerű karácsonyi koszorú receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a karácsonyi koszorú recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 120 perc
  • 1 fő
  • Közepes 

A tésztához

  • 2 dl tej
  • 2 darab tojássárgája
  • 10 dekagramm olvasztott Rama
  • 1 kevés só
  • 2 teáskanál cukor
  • 25 dekagramm rétesliszt
  • 25 dekagramm finomliszt
  • 2.5 dekagramm élesztő

A töltelékhez

  • 10 dekagramm mazsola
  • 1 kevés rum
  • 10 dekagramm Ráma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dekagramm darált dió
  • 15 dekagramm cukor

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gépbe rakjuk a felsorolás sorrendjében és a tészta dagasztása, kelesztése programmal elkészítjük.

  2. Mialatt a tészta készül, 10 dkg jól megmosott mazsolát egy kevés rumban megáztatunk. A megkelt tésztát kb. 50x30 cm-es nagyságúra kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát először Ramával megkenjük, amelyet előzőleg egy csomag vaníliás cukorral kikevertünk. Erre terítjük a mazsolát, az áztatórummal meglocsoljuk és kevés kakaóporral megszórjuk.

  3. Erre tesszük rá a darált dió-cukor keverékét. A tésztát szorosan összetekerjük és a két végét összeillesztve, koszorú alakban, a Ramával megkent nagy tepsibe fektetjük. Utána a koszorú külső felét kb. 2 cm-es közökben késsel úgy vágjuk be, hogy a belső fele egészben maradjon, így a töltelék kilátszik belőle.

  4. A tetejét tojássárgával megkenjük és forró sütőbe toljuk. 5 percig erős, majd takaréklángon szép pirosra sütjük. Ha a tészta kihűlt, egy tálra átfektetjük és a tetejére vékony sugárban citrommázat csorgatunk, ami nemcsak díszíti, de ízesíti is.

  5. A mázhoz kevés porcukrot annyi citromlével keverünk össze, hogy éppen folyós legyen.

Hasonló szűrők

  • KÖZEPES
  • UZSONNA
  • DESSZERT
  • TEJ
  • TOJÁS
  • EURÓPAI
	    
            

Kapcsolódó receptek

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025