Karácsonyi csillag
Ismerd meg népszerű karácsonyi csillag receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a karácsonyi csillag recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
1Person
Preparation time
90Perc
Közepes
Hozzávalók
- 25 dekagramm porcukor
- 5 evőkanál narancslikőr
- 1 dl narancslé
- 2.5 teáskanál sütőpor
- 8 dekagramm kókuszreszelék
- 23 dekagramm finomliszt
- 4 darab tojás
- 1 teáskanál gyömbér
- 1 darab reszelt narancshéj
- 1 csipetnyi só
- 15 dekagramm kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dekagramm mogyoró
- 20 dekagramm Ráma
- 10 dekagramm koktélcseresznye
- 10 dekagramm aszalt barack
- 10 dekagramm kandírozott citromhéj
- 10 dekagramm kandírozott narancshéj
Elkészítési mód
- Előkészítésként a cukrozott citrom- és narancshéjat, az aszalt barackot, a koktélcseresznyét meg a mogyorót apróra vágjuk. Egy csillag alakú tortaformát alaposan kikenjük Ramával (ha nincs ilyen formánk, a kör alakú is jó, és a kész tésztát vágjuk ki). A sütőt 180°C-ra (gázsütő 2-es fokozat) előmelegítjük. A Ramát kikeverjük, és egymás után beledolgozzuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a narancs reszelt héját, a gyömbérport, a tojásokat és egy csipet sót. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a masszába forgatjuk. Végül a cukrozott citrom- és narancshéjat, a barackot és a cseresznyét, a mogyorót és a kókuszreszeléket is belekeverjük. A tésztát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 1 órát sütjük. Még 5 percig a formában pihentetjük, majd rácsra borítjuk. A narancslevet összekeverjük 2 evőkanál likőrrel, meglangyosítjuk, és a még meleg tortát meglocsoljuk vele. Hagyjuk teljesen kihűlni. A mázhoz a porcukrot simára keverjük a maradék likőrrel és 3 evőkanál vízzel. Ezzel a sűrű masszával a tortát lepelszerűen bevonjuk, cukrozott gyümölcsökkel díszítjük, és hagyjuk megszáradni.
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet