Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Karácsonyi csillag

Karácsonyi csillag 

	    
              
Ismerd meg népszerű karácsonyi csillag receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a karácsonyi csillag recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 90 perc
  • 1 fő
  • Közepes 

Hozzávalók

  • 25 dekagramm porcukor
  • 5 evőkanál narancslikőr
  • 1 dl narancslé
  • 2.5 teáskanál sütőpor
  • 8 dekagramm kókuszreszelék
  • 23 dekagramm finomliszt
  • 4 darab tojás
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 darab reszelt narancshéj
  • 1 csipetnyi só
  • 15 dekagramm kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dekagramm mogyoró
  • 20 dekagramm Ráma
  • 10 dekagramm koktélcseresznye
  • 10 dekagramm aszalt barack
  • 10 dekagramm kandírozott citromhéj
  • 10 dekagramm kandírozott narancshéj

Elkészítés

  1. Előkészítésként a cukrozott citrom- és narancshéjat, az aszalt barackot, a koktélcseresznyét meg a mogyorót apróra vágjuk. Egy csillag alakú tortaformát alaposan kikenjük Ramával (ha nincs ilyen formánk, a kör alakú is jó, és a kész tésztát vágjuk ki). A sütőt 180°C-ra (gázsütő 2-es fokozat) előmelegítjük. A Ramát kikeverjük, és egymás után beledolgozzuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a narancs reszelt héját, a gyömbérport, a tojásokat és egy csipet sót. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a masszába forgatjuk. Végül a cukrozott citrom- és narancshéjat, a barackot és a cseresznyét, a mogyorót és a kókuszreszeléket is belekeverjük. A tésztát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 1 órát sütjük. Még 5 percig a formában pihentetjük, majd rácsra borítjuk. A narancslevet összekeverjük 2 evőkanál likőrrel, meglangyosítjuk, és a még meleg tortát meglocsoljuk vele. Hagyjuk teljesen kihűlni. A mázhoz a porcukrot simára keverjük a maradék likőrrel és 3 evőkanál vízzel. Ezzel a sűrű masszával a tortát lepelszerűen bevonjuk, cukrozott gyümölcsökkel díszítjük, és hagyjuk megszáradni.

Hasonló szűrők

  • KÖZEPES
  • TÍZÓRAI
  • UZSONNA
  • DESSZERT
  • GYÜMÖLCS
  • EURÓPAI
	    
            

Kapcsolódó receptek

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025