Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Karácsonyi habkarika

Karácsonyi habkarika 

	    
              
Ismerd meg népszerű a karácsonyi habkarika receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a karácsonyi habkarika recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 150 perc
  • 1 fő
  • Közepes 

Hozzávalók

  • 4 darab tojásfehérje
  • 36 dekagramm porcukor
  • 80 milliliter víz

A tepsibe

  • 1 darab sütőpapír

A tetejére

  • 1 kevés színes és barna szórócukor

Elkészítés

  1. Előkészítünk két sütőpapírral borított sütőlemezt, én a sütőrácsaimra tettem a papírt. A porcukor egyik felével 18 dkg-al, elkezdjük felverni a tojásfehérjéket úgy, hogy a porcukrot kis adagokban szórjuk hozzá. A cukor másik felére ráöntjük a vizet, és kis lángon elkezdjük főzni. Cukorszirupot főzünk belőle. Ha elkezd főni, akkor kevergetve addig főzzük, amíg hólyagos, és sűrűn folyós nem lesz. A sütőt bekapcsoljuk, de csak 50 fokra. A habhoz vékony sugárban csurgatjuk a még meleg cukorszirupot, és addig verjük, amíg borotvahab sűrűségű nem lesz. Csillagcsöves nyomózsákba töltve, a papírra emeletes karikákat nyomunk, a tetejükre pedig szórócukrot szórunk. Én egyszerre tettem be a két rácsot, és a sütő ajtaját kitámasztottam egy fakanállal. Így kell sütni 2 óra hosszat. Ekkor kivettem egyet, és jónak is találtam. A sütőt elzárva, még pár órát bent hagytam őket.

Hasonló szűrők

  • KÖZEPES
  • TÍZÓRAI
  • UZSONNA
  • KARÁCSONY
  • DESSZERT
  • TOJÁS
  • EURÓPAI
	    
            

Kapcsolódó receptek

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025