Ismerd meg népszerű mini Raffaello tortácskák karácsonyi köntösben receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a mini Raffaello tortácskák karácsonyi köntösben recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
80 perc
8 fő
Közepes
Hozzávalók
25 dekagramm Rama Vajas Íz
6 darab tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
75 dekagramm túró
60 dekagramm kókuszreszelék
1 csipetnyi só
1 csomag sütőpor
60 dekagramm porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Elkészítjük a 6 tojásos piskótát: Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. A lisztet alaposan keverjük össze a sütőporral. A tojások fehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, rátesszük a tojásfehérjét, majd a tetejére ráhintjük a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan összedolgozzuk, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Beleöntjük a masszát sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába, és 200 fokra előmelegített sütőben sütjük aranysárgára - akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni, kb: 30 perc.
Elkészítjük a Raffaelló krémet: A margarint kicsit megmelegítjük (nem kell folyósra) és gépi habverővel habosra keverjük, majd a hozzávalókat apránként hozzáadjuk (kókuszreszeléket utoljára). A krémet egy órára pihentetni kell a hűtőben.
Ha kihűlt a piskóta, kivesszük a tortaformából, felvágjuk 3 szeletre, majd egy pogácsaszaggatóval mindhárom részből 8 korongot szaggatunk. Egyesével megkenjük a kis korongokat a krémmel és összeállítjuk a tortácskákat. 3 korongot használunk egy mini torta elkészítéséhez. A maradék krémmel megkenjük a kis tortákat kívülről is, majd a torták oldalát kókuszreszelékbe forgatjuk.
Kinyújtjuk a fehér fondant és a pogácsaszaggatóval 8 korongot szaggatunk belőle. A kis fondant korongokat ráhelyezzük a megkent mini torták tetejére. A maradék fondantból ételszínezék segítségével elkészítjük a piros és a zöld fondant, majd a pirosból 8x3 kis golyót készítünk, a zöldből pedig 8x3 levélkét. A fehér fondant korongra egy megvizezett ecset segítségével apró pöttyöt teszünk ragasztó gyanánt és felhelyezzük az ünnepi díszítést.
Elkészítés
Elkészítjük a 6 tojásos piskótát: Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. A lisztet alaposan keverjük össze a sütőporral. A tojások fehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, rátesszük a tojásfehérjét, majd a tetejére ráhintjük a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan összedolgozzuk, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Beleöntjük a masszát sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába, és 200 fokra előmelegített sütőben sütjük aranysárgára - akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni, kb: 30 perc.
Elkészítjük a Raffaelló krémet: A margarint kicsit megmelegítjük (nem kell folyósra) és gépi habverővel habosra keverjük, majd a hozzávalókat apránként hozzáadjuk (kókuszreszeléket utoljára). A krémet egy órára pihentetni kell a hűtőben.
Ha kihűlt a piskóta, kivesszük a tortaformából, felvágjuk 3 szeletre, majd egy pogácsaszaggatóval mindhárom részből 8 korongot szaggatunk. Egyesével megkenjük a kis korongokat a krémmel és összeállítjuk a tortácskákat. 3 korongot használunk egy mini torta elkészítéséhez. A maradék krémmel megkenjük a kis tortákat kívülről is, majd a torták oldalát kókuszreszelékbe forgatjuk.
Kinyújtjuk a fehér fondant és a pogácsaszaggatóval 8 korongot szaggatunk belőle. A kis fondant korongokat ráhelyezzük a megkent mini torták tetejére. A maradék fondantból ételszínezék segítségével elkészítjük a piros és a zöld fondant, majd a pirosból 8x3 kis golyót készítünk, a zöldből pedig 8x3 levélkét. A fehér fondant korongra egy megvizezett ecset segítségével apró pöttyöt teszünk ragasztó gyanánt és felhelyezzük az ünnepi díszítést.