Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Mini Raffaello tortácskák karácsonyi köntösben

Mini Raffaello tortácskák karácsonyi köntösben 

	    
              
Ismerd meg népszerű mini Raffaello tortácskák karácsonyi köntösben receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a mini Raffaello tortácskák karácsonyi köntösben recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 80 perc
  • 8 fő
  • Közepes 

Hozzávalók

  • 25 dekagramm Rama Vajas Íz
  • 6 darab tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 75 dekagramm túró
  • 60 dekagramm kókuszreszelék
  • 1 csipetnyi só
  • 1 csomag sütőpor
  • 60 dekagramm porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

  1. Elkészítjük a 6 tojásos piskótát: Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. A lisztet alaposan keverjük össze a sütőporral. A tojások fehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, rátesszük a tojásfehérjét, majd a tetejére ráhintjük a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan összedolgozzuk, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Beleöntjük a masszát sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába, és 200 fokra előmelegített sütőben sütjük aranysárgára - akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni, kb: 30 perc.

  2. Elkészítjük a Raffaelló krémet: A margarint kicsit megmelegítjük (nem kell folyósra) és gépi habverővel habosra keverjük, majd a hozzávalókat apránként hozzáadjuk (kókuszreszeléket utoljára). A krémet egy órára pihentetni kell a hűtőben.

  3. Ha kihűlt a piskóta, kivesszük a tortaformából, felvágjuk 3 szeletre, majd egy pogácsaszaggatóval mindhárom részből 8 korongot szaggatunk. Egyesével megkenjük a kis korongokat a krémmel és összeállítjuk a tortácskákat. 3 korongot használunk egy mini torta elkészítéséhez. A maradék krémmel megkenjük a kis tortákat kívülről is, majd a torták oldalát kókuszreszelékbe forgatjuk.

  4. Kinyújtjuk a fehér fondant és a pogácsaszaggatóval 8 korongot szaggatunk belőle. A kis fondant korongokat ráhelyezzük a megkent mini torták tetejére. A maradék fondantból ételszínezék segítségével elkészítjük a piros és a zöld fondant, majd a pirosból 8x3 kis golyót készítünk, a zöldből pedig 8x3 levélkét. A fehér fondant korongra egy megvizezett ecset segítségével apró pöttyöt teszünk ragasztó gyanánt és felhelyezzük az ünnepi díszítést.

Hasonló szűrők

  • KÖZEPES
  • UZSONNA
  • KARÁCSONY
  • TORTA
  • DESSZERT
  • TOJÁS
  • VAJ
  • EURÓPAI
	    
            

Kapcsolódó receptek

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025