Egy mennyei étel, amely egy tökéletes karácsonyi asztalról sem hiányozhat – és garantáljuk, hogy nem csak a vegánoknak, de ugyanúgy a húsimádók is repetázni fognak!
75 perc
10 fő
Közepes
csoportosított
2 csomag The Vegetarian Butcher Chickened Out Chunks
350 gramm leveles tészta - vegán
2 közepes hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 szál rozmaring
2 teáskanál olaj
700 gramm gomba
50 gramm fodros kel
1 darab zöldségleves kocka
50 gramm aszalt áfonya
reszeit, friss narancshéj
100 gramm liszt
300 gramm csicseriborsó konzerv
1 teáskanál mustár
1 teáskanál agavészirup
1 teáskanál tárkony
só és bors
csoportosított
A belső rétegekhez keverje össze a lisztet és a csicseriborsókonzerv vízének felét tárkonnyal, sóval és borssal.
Olajozott serpenyőben süssünk az összes tésztából palacsinta szerű lapokat.
A töltelékhez egy nagy serpenyőben pirítsuk puhára a hagymát, a fokhagymát és a rozmaringot egy evőkanál repceolajjal. A gombát konyhai robotgépben aprítsuk fel és egy zöldségleves kockával együtt a serpenyőbe tesszük ezt is. Süsük 5 percig, amíg a leveskocka teljesen feloldódik és a keveréknek összesül. Robotgéppel aprítsuk össze a 300 g lecsepegtetett csicseriborsót, és forgassuk össze a gombás keverékkel. Ezután adjuk hozzá a 2 doboz " Chickened Out chunks" darabkákat, az áfonyát, a narancshéjat és a káposztát.
Az összeállításhoz terítse ki a leveles tésztát és borítsa be egy réteg töltékkel. Ezután helyezzünk rá egy palacsinta szerű réteget, majd erre ismét egy adag tölteléket és így tovább. Ha a töltelék elfogyott tekerjük fel tészta, hogy klasszikus Wellington formát kapjunk.
A wellingtont helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe és kenjük meg a egy kevés csicseriborsó vízzel, 1 tk angol mustárral és 1 tk agavésziruppal. Egy kis késsel enyhén vágjuk be a tésztát. Hagyjuk 30 percig pihenni.
Süssük 170 °C-os, légkeveréses sütőben 45 percig, amíg a tészta aranybarna nem lesz. Feleszeletelás előtt pihentessük 5 percig.
csoportosított
A belső rétegekhez keverje össze a lisztet és a csicseriborsókonzerv vízének felét tárkonnyal, sóval és borssal.
Olajozott serpenyőben süssünk az összes tésztából palacsinta szerű lapokat.
A töltelékhez egy nagy serpenyőben pirítsuk puhára a hagymát, a fokhagymát és a rozmaringot egy evőkanál repceolajjal. A gombát konyhai robotgépben aprítsuk fel és egy zöldségleves kockával együtt a serpenyőbe tesszük ezt is. Süsük 5 percig, amíg a leveskocka teljesen feloldódik és a keveréknek összesül. Robotgéppel aprítsuk össze a 300 g lecsepegtetett csicseriborsót, és forgassuk össze a gombás keverékkel. Ezután adjuk hozzá a 2 doboz " Chickened Out chunks" darabkákat, az áfonyát, a narancshéjat és a káposztát.
Az összeállításhoz terítse ki a leveles tésztát és borítsa be egy réteg töltékkel. Ezután helyezzünk rá egy palacsinta szerű réteget, majd erre ismét egy adag tölteléket és így tovább. Ha a töltelék elfogyott tekerjük fel tészta, hogy klasszikus Wellington formát kapjunk.
A wellingtont helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe és kenjük meg a egy kevés csicseriborsó vízzel, 1 tk angol mustárral és 1 tk agavésziruppal. Egy kis késsel enyhén vágjuk be a tésztát. Hagyjuk 30 percig pihenni.
Süssük 170 °C-os, légkeveréses sütőben 45 percig, amíg a tészta aranybarna nem lesz. Feleszeletelás előtt pihentessük 5 percig.