Ismerd meg népszerű tavaszi sült zöldségek receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a tavaszi sült zöldségek recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
100 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
400 gramm színes répa (lila, sárga, piros)
500 gramm újkrumpli
300 gramm karfiol
500 gramm brokkoli
1 darab egész fokhagyma
2 teáskanál étkezési keményítő
2 teáskanál mediterrán fűszerkeverék
4 teáskanál olívaolaj
2 teáskanál kendermag
1 pohár natúr joghurt
Elkészítés
A répákat és az újkrumplit hámozzuk meg és vágjuk szeletekre. A karfiolt és a brokkolit szedjük szét virágaira. A fej foghagymát vágjuk félbe.
Keverjük össze a répát, a krumplit és a karfiolt a keményítővel és tegyük a fokhagymával együtt egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A mediterrán fűszerkeveréket keverjük össze az olívaolajjal és 4 teáskanál vízzel. Majd locsoljuk meg vele a zöldségeket.
180 fokos előmelegített sütőben körülbelül 20 percen keresztül süssük. Forgassuk át a zöldségeket, adjuk hozzá a brokkolit és további 20 percig süssük. Tálaljuk kendermaggal.
Séf tipp: Tálaljuk joghurtos mártogatóssal és apróra vágott friss zöldfűszerekkel.
Elkészítés
A répákat és az újkrumplit hámozzuk meg és vágjuk szeletekre. A karfiolt és a brokkolit szedjük szét virágaira. A fej foghagymát vágjuk félbe.
Keverjük össze a répát, a krumplit és a karfiolt a keményítővel és tegyük a fokhagymával együtt egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A mediterrán fűszerkeveréket keverjük össze az olívaolajjal és 4 teáskanál vízzel. Majd locsoljuk meg vele a zöldségeket.
180 fokos előmelegített sütőben körülbelül 20 percen keresztül süssük. Forgassuk át a zöldségeket, adjuk hozzá a brokkolit és további 20 percig süssük. Tálaljuk kendermaggal.
Séf tipp: Tálaljuk joghurtos mártogatóssal és apróra vágott friss zöldfűszerekkel.