Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Sörös perec - laktózmentes recept

Sörös perec - laktózmentes recept 

	    
              
Ismerd meg népszerű sörös perec receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a sörös perec recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 115 perc
  • 10 fő
  • Könnyű 

a perechez

  • 340 milliliter barna sör
  • 1 evőkanál Cukor
  • 7 gramm Dr. Oetker szárított élesztő
  • 60 gramm Rama Laktózmentes sütőmargarin
  • 630 gramm Liszt
  • 10 gramm Só

a vízfürdőhöz

  • 1.5 liter forró víz
  • 40 gramm szódabikarbóna

a kenéshez és díszítéshez

  • 1 darab Tojás
  • 0 darab durva szemű só
  • 5 gramm szezámmag vagy napraforgómag

Elkészítés

  1. A margarint olvasszuk fel és tegyük félre hűlni. A sört melegítsük fel kb 45°C-ra Szórjuk egy nagyobb tálba a szárított élesztőt és cukrot, majd öntsük rá a meleg sört és keverjük el. Hagyjuk 10 percig állni, amíg az élesztő aktiválódik és habosodni kezd.

  2. Ekkor szitáljuk bele a sóval elkevert lisztet, majd az olvasztott margarint. Gyúrjuk össze. Amikor a tészta összeállt, dagasszuk lisztezett felületen addig, amíg sima nem lesz. Formázzuk cipóvá, és margarinnal kikent tálban kelesszük, kb. 1 órán át, vagy amíg duplájára nő.

  3. Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. És 2 sütőlemezt béleljünk ki sütőpapírral. Egy nagyobb jénai tálba öntsünk 2 L forró vizet, és keverjünk el benne 60g szódabikarbónát. Ebben fogjuk megfürdetni a pereceket.

  4. A megkelt tésztát osszuk 8-10 részre, attól függően, h kisebb vagy nagyobb pereceket szeretnénk készíteni. Mindegyik darabot sodorjuk 50-60cm-es vékony hurkává, majd formázzuk meg a pereceket. Ehhez a hurka két végét fogjuk meg, képezzünk egy „U” alakot, majd csavarjuk meg a szárakat egyszer, és a végeket hajtsuk vissza z „U” aljára.

  5. Tegyük a pereceket a forró szódabikarbónás vízbe, 1 percre, majd helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük le a felvert tojással, szórjuk meg nagy szemű sóval vagy napraforgó magokkal. Előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt süssük barnára.

Hasonló szűrők

  • KÖNNYŰ
  • TÍZÓRAI
  • UZSONNA
  • SÓS SÜTEMÉNYEK
  • PÉKSÜTEMÉNYEK
  • TÉSZTA
  • EURÓPAI
  • NÉMET
	    
            

Kapcsolódó receptek

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025