Ismerd meg népszerű spenót és kelkáposzta saláta receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a spenót és kelkáposzta saláta recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
25 perc
4 fő
Könnyű
Hozzávalók
1 teáskanál szezámolaj
250 gramm tofu
1 gerezd Fokhagyma
200 gramm spenótlevél
200 gramm kelkáposzta
100 gramm szárított paradicsom
2 darab avokádó
2 darab citrom leve és héja
2 teáskanál olívaolaj
1 adag teljes kiörlésű kruton vagy édesburgonya chips (tálaláshoz)
Elkészítés
Egy serpenyőben szezám olajon pirítsuk meg a kis kockákra vágott tofut.
Apróra vágott fokhagymával, sóval és borssal fűszerezzük.
Egy papírtörtővel fedett tányérra tesszük.
Keverjük össze az apróra vágott spenótot, a felszeletelt és előfözött kelkáposztával, a félbevágott szárított paradicsommal. Az avokádót vágjuk félbe, távolísuk el a magját és kockázzuk fel. Keverjük össze a zöldségeket a citrom levével és reszelt héjával, valamint az olívaolajjal.
A salátát tegyük egy tálba és szórjuk meg a pirított tofu kockákkal.
Séf tipp: A frissen készített teljes kiőrlésű kruton vagy édesburgonya chips extra rostot adhatnak salátának.
Elkészítés
Egy serpenyőben szezám olajon pirítsuk meg a kis kockákra vágott tofut.
Apróra vágott fokhagymával, sóval és borssal fűszerezzük.
Egy papírtörtővel fedett tányérra tesszük.
Keverjük össze az apróra vágott spenótot, a felszeletelt és előfözött kelkáposztával, a félbevágott szárított paradicsommal. Az avokádót vágjuk félbe, távolísuk el a magját és kockázzuk fel. Keverjük össze a zöldségeket a citrom levével és reszelt héjával, valamint az olívaolajjal.
A salátát tegyük egy tálba és szórjuk meg a pirított tofu kockákkal.
Séf tipp: A frissen készített teljes kiőrlésű kruton vagy édesburgonya chips extra rostot adhatnak salátának.