Ismerd meg népszerű sörös perec receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a sörös perec recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
115 perc
10 fő
Könnyű
a perechez
340 milliliter barna sör
1 evőkanál Cukor
7 gramm Dr. Oetker szárított élesztő
60 gramm Rama Laktózmentes sütőmargarin
630 gramm Liszt
10 gramm Só
a vízfürdőhöz
1.5 liter forró víz
40 gramm szódabikarbóna
a kenéshez és díszítéshez
1 darab Tojás
0 darab durva szemű só
5 gramm szezámmag vagy napraforgómag
Elkészítés
A margarint olvasszuk fel és tegyük félre hűlni. A sört melegítsük fel kb 45°C-ra Szórjuk egy nagyobb tálba a szárított élesztőt és cukrot, majd öntsük rá a meleg sört és keverjük el. Hagyjuk 10 percig állni, amíg az élesztő aktiválódik és habosodni kezd.
Ekkor szitáljuk bele a sóval elkevert lisztet, majd az olvasztott margarint. Gyúrjuk össze. Amikor a tészta összeállt, dagasszuk lisztezett felületen addig, amíg sima nem lesz. Formázzuk cipóvá, és margarinnal kikent tálban kelesszük, kb. 1 órán át, vagy amíg duplájára nő.
Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. És 2 sütőlemezt béleljünk ki sütőpapírral. Egy nagyobb jénai tálba öntsünk 2 L forró vizet, és keverjünk el benne 60g szódabikarbónát. Ebben fogjuk megfürdetni a pereceket.
A megkelt tésztát osszuk 8-10 részre, attól függően, h kisebb vagy nagyobb pereceket szeretnénk készíteni. Mindegyik darabot sodorjuk 50-60cm-es vékony hurkává, majd formázzuk meg a pereceket. Ehhez a hurka két végét fogjuk meg, képezzünk egy „U” alakot, majd csavarjuk meg a szárakat egyszer, és a végeket hajtsuk vissza z „U” aljára.
Tegyük a pereceket a forró szódabikarbónás vízbe, 1 percre, majd helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük le a felvert tojással, szórjuk meg nagy szemű sóval vagy napraforgó magokkal. Előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt süssük barnára.
Elkészítés
A margarint olvasszuk fel és tegyük félre hűlni. A sört melegítsük fel kb 45°C-ra Szórjuk egy nagyobb tálba a szárított élesztőt és cukrot, majd öntsük rá a meleg sört és keverjük el. Hagyjuk 10 percig állni, amíg az élesztő aktiválódik és habosodni kezd.
Ekkor szitáljuk bele a sóval elkevert lisztet, majd az olvasztott margarint. Gyúrjuk össze. Amikor a tészta összeállt, dagasszuk lisztezett felületen addig, amíg sima nem lesz. Formázzuk cipóvá, és margarinnal kikent tálban kelesszük, kb. 1 órán át, vagy amíg duplájára nő.
Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. És 2 sütőlemezt béleljünk ki sütőpapírral. Egy nagyobb jénai tálba öntsünk 2 L forró vizet, és keverjünk el benne 60g szódabikarbónát. Ebben fogjuk megfürdetni a pereceket.
A megkelt tésztát osszuk 8-10 részre, attól függően, h kisebb vagy nagyobb pereceket szeretnénk készíteni. Mindegyik darabot sodorjuk 50-60cm-es vékony hurkává, majd formázzuk meg a pereceket. Ehhez a hurka két végét fogjuk meg, képezzünk egy „U” alakot, majd csavarjuk meg a szárakat egyszer, és a végeket hajtsuk vissza z „U” aljára.
Tegyük a pereceket a forró szódabikarbónás vízbe, 1 percre, majd helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük le a felvert tojással, szórjuk meg nagy szemű sóval vagy napraforgó magokkal. Előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt süssük barnára.