Ismerd meg népszerű lecsós gesztenyés libamáj receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a lecsós gesztenyés libamáj recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
30 perc
6 fő
Közepes
Hozzávalók
3 darab paradicsom
2 darab vöröshagyma
1 teáskanál majoránna
3 darab fokhagymagerezd
1 teáskanál zsír
2 darab paprika
30 dekagramm gesztenye
1 evőkanál őrölt pirospaprika
60 dekagramm hízott libamáj
Elkészítés
A vöröshagymát megtisztítjuk nagyobb darabokra vágjuk, és zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott zöld paprikát, paradicsomot (vagy a lecsót)és a szétzúzott fokhagymát.
Beleszórjuk az őrölt pirospaprikát felöntjük egy fél dl vízzel és pár percig lassú tűzön pároljuk. Amikor újra a zsírjára sült, hozzáadjuk a felszeletelt libamájat és a felszeletelt gesztenyét
Megszórjuk a majorannával és pár perc alatt készre sütjük. A sütés végén ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Elkészítés
A vöröshagymát megtisztítjuk nagyobb darabokra vágjuk, és zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott zöld paprikát, paradicsomot (vagy a lecsót)és a szétzúzott fokhagymát.
Beleszórjuk az őrölt pirospaprikát felöntjük egy fél dl vízzel és pár percig lassú tűzön pároljuk. Amikor újra a zsírjára sült, hozzáadjuk a felszeletelt libamájat és a felszeletelt gesztenyét
Megszórjuk a majorannával és pár perc alatt készre sütjük. A sütés végén ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.