Ismerd meg népszerű hortobágyi húsos palacsinta receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a hortobágyi húsos palacsinta recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
50 perc
4 fő
Közepes
Hozzávalók
3 dl tejföl
5 dekagramm vöröshagyma
10 dekagramm reszelt sajt
50 dekagramm darált hús
8 darab sós palacsinta
Elkészítés
Kevés olajon fonnyasszuk meg az apró kockákra vágott hagymát, a tűzről lehúzva szórjunk rá pirospaprikát, ha az szépen feloldódott , dobjuk rá a húst és bő lével készítsünk pörköltet. Sóval, borssal, esetleg Delikáttal ízesítsük.
Süssünk sós palacsintát, kb 8 db-ot.
Mielőtt teljesen kész lenne a pörköltünk , vegyünk ki a szaftból, hogy csak egy kicsi maradjon a húson.
Öntsünk a pörkölthöz 1,5 dl tejfölt, és ízlés szerint egy teáskanál Globus mustárt. Forraljuk jól össze, hogy ne legyen túl híg a leve, ha mégis az lenne, egy kávéskanálnyi liszttel szórjuk meg, az besűríti.
Ha egy kicsit hül a töltelék, tegyünk a palacsinták közepére egy kanállal, hajtsuk össze, mint egy csomagot, és Rama margarinnal kikent jénaiba tegyük egymás mellé őket.
A maradék tejfölt keverjük el a kivett szafttal, majd öntsük a palacsinták tetejére, ha híg kevés liszttel sűrítsük be. Reszelt sajttal is megszórhatjuk a tetejét.
Elkészítés
Kevés olajon fonnyasszuk meg az apró kockákra vágott hagymát, a tűzről lehúzva szórjunk rá pirospaprikát, ha az szépen feloldódott , dobjuk rá a húst és bő lével készítsünk pörköltet. Sóval, borssal, esetleg Delikáttal ízesítsük.
Süssünk sós palacsintát, kb 8 db-ot.
Mielőtt teljesen kész lenne a pörköltünk , vegyünk ki a szaftból, hogy csak egy kicsi maradjon a húson.
Öntsünk a pörkölthöz 1,5 dl tejfölt, és ízlés szerint egy teáskanál Globus mustárt. Forraljuk jól össze, hogy ne legyen túl híg a leve, ha mégis az lenne, egy kávéskanálnyi liszttel szórjuk meg, az besűríti.
Ha egy kicsit hül a töltelék, tegyünk a palacsinták közepére egy kanállal, hajtsuk össze, mint egy csomagot, és Rama margarinnal kikent jénaiba tegyük egymás mellé őket.
A maradék tejfölt keverjük el a kivett szafttal, majd öntsük a palacsinták tetejére, ha híg kevés liszttel sűrítsük be. Reszelt sajttal is megszórhatjuk a tetejét.