Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus
        • Globus
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Cikkek
Regisztráció

Hortobágyi húsos palacsinta - régi 

	    
              
Ismerd meg népszerű hortobágyi húsos palacsinta receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a hortobágyi húsos palacsinta recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 50 perc
  • 4 fő
  • Közepes 

Hozzávalók

  • 3 dl tejföl
  • 5 dekagramm vöröshagyma
  • 10 dekagramm reszelt sajt
  • 50 dekagramm darált hús
  • 8 darab sós palacsinta

Elkészítés

  1. Kevés olajon fonnyasszuk meg az apró kockákra vágott hagymát, a tűzről lehúzva szórjunk rá pirospaprikát, ha az szépen feloldódott , dobjuk rá a húst és bő lével készítsünk pörköltet. Sóval, borssal, esetleg Delikáttal ízesítsük.

  2. Süssünk sós palacsintát, kb 8 db-ot.

  3. Mielőtt teljesen kész lenne a pörköltünk , vegyünk ki a szaftból, hogy csak egy kicsi maradjon a húson.

  4. Öntsünk a pörkölthöz 1,5 dl tejfölt, és ízlés szerint egy teáskanál Globus mustárt. Forraljuk jól össze, hogy ne legyen túl híg a leve, ha mégis az lenne, egy kávéskanálnyi liszttel szórjuk meg, az besűríti.

  5. Ha egy kicsit hül a töltelék, tegyünk a palacsinták közepére egy kanállal, hajtsuk össze, mint egy csomagot, és Rama margarinnal kikent jénaiba tegyük egymás mellé őket.

  6. A maradék tejfölt keverjük el a kivett szafttal, majd öntsük a palacsinták tetejére, ha híg kevés liszttel sűrítsük be. Reszelt sajttal is megszórhatjuk a tetejét.

Hozzávalók

Hasonló szűrők

  • KÖZEPES
  • EBÉD
  • VACSORA
  • HÚSOS ÉTELEK
  • HÚSOS PALACSINTA
  • PALACSINTÁK ÉS GOFRIK
  • HÚS
  • PULYKA
  • DISZNÓHÚS
  • MAGYAR
	    
            

Kapcsolódó receptek

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025