Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Cikkek
Regisztráció

Hortobágyi húsos palacsinta 

	    
              
Ismerd meg népszerű hortobágyi húsos palacsinta receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a hortobágyi húsos palacsinta recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 70 perc
  • 4 fő
  • Közepes 

Hozzávalók

  • 2 dl tejföl
  • 10 dekagramm vöröshagyma
  • 1 darab tojás
  • 80 dekagramm csirke
  • 0 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 16 dekagramm liszt
  • 1 dekagramm fűszer paprika
  • 1 csipetnyi só
  • 1 dl szódavíz
  • 15 dekagramm lecsó

Elkészítés

  1. A megtisztított vöröshagymát apró kockára vágjuk, és a felhevített olajban aranysárgára pirítjuk.

  2. Amíg a hagymánk pirul, mossuk meg a húst, és vágjuk kb. 2x2 cm-es kockára. Ha a hagyma megpirult, lehúzzuk a tűzhelyről, megszórjuk pirospaprikával, és összekeverjük. Ezután öntsük fel egy kevés vízzel, enyhén sózzuk, és amikor felére beforrt, adjuk hozzá a húsdarabokat.

  3. Röviddel a forrás után adjuk hozzá a paprikát és paradicsomot (lecsót) is, rövid lében pároljuk puhára (ha a folyadékunk elpárolog, pótoljuk), ízesítsük 2 db Knorr Pörkölt ízesítő kockával.

  4. Amíg puhulnak az összetevők, süssünk palacsintát. A fenti adagszámok alapján kb. 2 palacsinta jut fejenként.

  5. Ha a hús megpuhult, szedjük ki a párolóléből, és pépesítsük: vagdossuk egészen apróra, vagy akár használjunk húsdarálót.

  6. A párolólevet tejfölös habarással sűrítsük be, forraljuk és és szűrjük le. Négy személyre 8 dl mártást számoljunk.

  7. A behabart mártás egy részét keverjük a húshoz, hogy krémesebb tölteléket kapjunk. Ezután töltsük meg, és hajtsuk batyu alakúra a palacsintákat.

  8. Szűrjük rá a megmaradt mártást a palacsintákra, és így tálaljuk.

Hozzávalók

Hasonló szűrők

  • KÖZEPES
  • EBÉD
  • VACSORA
  • HÚSOS ÉTELEK
  • HÚSOS PALACSINTA
  • PALACSINTÁK ÉS GOFRIK
  • HÚS
  • CSIRKE
  • MAGYAR
	    
            

Kapcsolódó receptek

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025