Skip to content
Receptmuhely Logo

receptműhely.hu

        • Reggeli
        • Ebéd
        • Vacsora
        • Előétel
        • Leves
        • Főétel
        • Desszert
        • Saláta
        • Szószok
        • Ital
        • Húsvét
        • Grill
        • Karácsony
        • Szilveszter
        • Alkalmak
        • Vegetáriánus
        • Vegán
        • Laktóz mentes
        • Glutén mentes
        • Speciális receptek
        • Csirke
        • Sertés
        • Marha
        • Hal
        • Húsos receptek
        • 15 perc és kész
        • Maximum fél óra
        • Nem több 1 óránál
        • Gyors és könnyű receptek
      • Vegetáriánus receptek
      • Receptek
        • Termékek
        • Globus - Mocskosul finom
        • Globus - Mocskosul finom
        • Hellmann's
        • Történetünk
        • Fenntarthatóság
        • Termékek
        • Hellmann's
        • Delikát
        • Leveskockák
        • Csurigtésztás levesek
        • Termékek
        • Delikát
        • Knorr
        • Termékek
        • Küldetésünk
        • Mac'n Cheese az otthonodban
        • Gazdagabb ízvilág a Knorr kockákkal
        • Knorr
  • Cikkek
  • Grillezz!
  • Cikkek
Regisztráció

Cukormentes diós bejgli - Iklódi Dóri konyhájából

Cukormentes diós bejgli - Iklódi Dóri konyhájából 

	    
              
Ismerd meg népszerű cukormentes diós bejgli - Iklódi Dóri konyhájából receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a cukormentes diós bejgli - Iklódi Dóri konyhájából recept segítségével te legyél a konyha sztárja. 
  • 190 perc
  • 6 fő
  • Közepes 

Hozzávalók a tésztához

  • 100 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 75 gramm Búza finomliszt
  • 75 gramm zabpehelyliszt
  • 120 gramm margarin
  • 2 darab Tojás
  • 2 evőkanál xilit vagy eritrit
  • 10 gramm instant élesztő
  • 100 milliliter langyos növényi tej

Hozzávalók a töltelékhez

  • 250 gramm darált dió
  • 5 evőkanál xilit vagy eritrit
  • 1 darab alma reszelve
  • 1 darab citrom reszelt héja

Elkészítés

  1. A langyos tejben elkeverjük az élesztőt. A liszteket összekeverjük az édesítőszerrel, elmorzsoljuk benne a vajat vagy margarint és hozzáadjuk a tojást is.

  2. Hozzáöntjük az élesztős tejet, és ruganyos tésztát gyúrunk. Befóliázzuk és 30-40 percre a hűtőbe tesszük. Fontos, hogy ne meleg helyen pihentessük a tésztát, nem kell keleszteni.

  3. Közben elkészíthetjük a tölteléket: a diót összekeverjük az édesítőszerrel, a reszelt citromhéjjal és a reszelt almával. Ha száraznak találjuk, akkor adjunk hozzá egy kis forró vizet. Kóstoljuk meg, ha nem elég édes, akkor adjunk még hozzá édesítőszert.

  4. Miután eleget pihent a tészta, 2 gombócra osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. fél centi vastagra. Megkenjük a töltelék felével és szorosan feltekerjük a hosszabbik oldalánál fogva. Így járunk el a másik gombóccal is.

  5. Kenjük le tojássárgájával, és tegyük hűvös helyre. Ne hűtőbe, mert ott nem fog száradni.

  6. Hagyjuk minimum 1 órát száradni, és mikor látjuk, hogy a teteje kezd márványosodni, kenjük le tojásfehérjével. Ezután újra hagyjuk legalább 1 órát pihenni a hűvösön.

  7. Sütés előtt szurkáljuk meg villával. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 percig süssük.

Hasonló szűrők

  • KÖZEPES
  • TÍZÓRAI
  • UZSONNA
  • BEJGLI
  • DESSZERT
  • TOJÁS
  • GABONA
  • EURÓPAI
	    
            

Kapcsolódó receptek

recipe image
  • cookTime

  • servings

    fő

  • difficulty

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel

Receptek

  • Reggeli
  • Ebéd
  • Vacsora

Jogi tudnivalók

  • Felhasználási feltételek
    (PDF - 266KB)
  • Akadálymentesség
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Jogi nyilatkozat

Elérhetőség

  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Inspirációra van szükséged?

Iratkozz fel
Unilever logo

© Unilever 2025