Skip to Content

'A Jövő 50 Élelmiszere'

A Jövő 50 Élelmiszere

'A Jövő 50 Élelmiszere' nem egy átlagos lista a ,,szuperfoodokról". Ez a világ minden tájáról származó élelmiszerek gondosan összeválogatott gyűjteménye, melyeket egy fontos cél érdekében gyűjtöttünk össze: Támogassuk az egészségesebb étkezést és egy egészségesebb bolygót.

Kiknek szól 'A Jövő 50 Élelmiszere'? Neked és mindenkinek. Közösségeknek és a bolygónknak. 'A Jövő 50 Élelmiszere' elemei közül számos az ősidőkből származik, ugyanakkor mindegyik magában hordozza a jövő ígéretét.

Ki válogatta össze 'A Jövő 50 Élelmiszere' listát?

'A Jövő 50 Élelmiszere' listát olyan szakemberek segítségével állítottuk össze, akik szakértők az élelmiszer fenntarthatóság, a mezőgazdaság és a táplálkozás területén. 'A Jövő 50 Élelmiszere' riport a Knorr és Dr. Adam Drewnowski nevéhez kötődik.

A Knorr több mint 175 éve elkötelezett az innovatív élelmiszerek terén, és aktívan együttműködik a gazdálkodókkal, a beszállítókkal és a séfekkel annak érdekében, hogy 2020-ig a termékeihez használt minden zöldséget, fűszert és gabonafélét fenntartható módon szerezzen be.

A WWF a világ legnagyobb vezető természetvédelmi szervezete, mely tudományosan közelíti meg a környezetvédelmet, és globálisan több mint 5 millió tagja van.

Dr. Adam Drewnowski a Washingtoni Egyetem Közegészségügyi Iskolája Közegészségügyi Táplálkozási Központjának igazgatója, kiemelkedő kutatója a túlsúly, valamint az étrend és az egészség társadalmi különbségeinek témakörének.

Mi tartozik 'A Jövő 50 Élelmiszere' közé?

'A Jövő 50 Élelmiszere' 18 zöldségfélét tartalmaz, ilyen például a fehér jégcsapretek, a közönséges vörös retek gyorsabban növekvő és enyhén borsos ízű rokona. A listán 13 féle gabona és gumós növény is szerepel, ilyen a tőtippan, egy sokoldalú gluténmentes etióp gabona, amely vasban gazdag. A bab, a hüvelyesek és a csírák szintén kulcsfontosságú szereplők a listán, ideértve a maramababot is, amely növényi eredetű esszenciális zsírsavak forrása, íze a kesudióhoz hasonló.

'A Jövő 50 Élelmiszere' lista eleme még a dió- és magfélék, amelyek mind tápláló nassolnivalók, valamint 3 gombafajta, amelyek mindegyike hozzáadható számos ételhez.

Miért jött létre 'A Jövő 50 Élelmiszere'?

'A Jövő 50 Élelmiszere' célja, hogy az embereket a pozitív változások felé irányítsa. A hangsúly a növényeken van, mert az állati eredetű élelmiszerek jelentősebb hatással vannak a környezetre. Ha több növényi ételt illesztünk be az étrendünkbe, az kedvező eredményeket hozhat nemcsak az emberiség, de a bolygó számára is.

'A Jövő 50 Élelmiszere' káprázatos színek, hívogató textúrák és ízek teljes spektrumát nyújtja. Közös bennük a magas tápérték és alacsonyabb környezeti hatás. Ezek a leveles zöldek, babok, gyökérzöldségek, csírák, algák és gabonafélék tápanyagban gazdagok, és természetesen nagyon finomak is.

A Jövő 50 Élelmiszere' és a változatos konyha titka

Próbálj ki új recepteket, ismerj meg új ízeket és izgalmas ételeket, vagy gondold újra a jól bevált klasszikus receptjeidet!

Következő cikk

Fenntarthatóság és minőségi összetevők

Fenntarthatóság és minőségi összetevők

Kapcsolódó cikkek