Sütőtökös, pekándiós pite
Elkészítési idő: 1.5 óra
Hozzávalók 12 fő részére:
Tészta:
Töltelék:
Tálalás:
Tejszínhab, felezett pekán dió vagy dió
Elkészítés:
Keverjük el a lisztet, cukrot, sót. Adjuk hozzá a hideg margarint és krémsajtot. Gyúrjuk össze, kellően homogénre, a tőlünk telhető legrövidebb idő alatt. Hagyjuk állni hűtőszekrényben, legalább 30 percig. Egy enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 1 cm vastagságúra és helyezzük egy margarinnal kikent kerek gyümölcstorta formába. Tegyünk a tésztára egy darab alufóliát és tegyünk bele nehezéknek szárazbabot, vagy csicseriborsót. Süssük „vakon” 200 ° C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig. Ezalatt készítsük el a tölteléket. Verjük fel a tojásokat a cukorral és adjuk hozzá fokozatosan az összetört sütőtök húsát, keverjük hozzá az őrölt fűszereket, a vaníliarúd kikapart belsejét. A tésztáról vegyük le a fóliát, kanalazzuk a tölteléket a félig-sült tésztára, simítsuk el a tetejét és tegyük vissza a sütőbe 170 °C-ra, 45 percre. Sütés után hagyjuk kihűlni.
Tálaljuk tejszínhabbal. Díszítsük pekán dióval.