Sütőtök "spagetti", sütőtökös tócsni.

2015. 11. 05.
comment 0 komment
Vannak olyan daraboló eszközök, amelyekkel a sütőtökből is szép vékony, hozú, spagetti-szerű

Vannak olyan daraboló eszközök, amelyekkel a sütőtökből is szép vékony, hosszú, spagetti-szerű szálakat tudunk gyalulni. Ilyen „spagettit” szinte bármely más keményebb zöldségféléből is készíthetünk. Ha azonban csak hagyományos tökgyalunk van, az is megteszi. Kevés margarinon hirtelen átpirítva paradicsomos vagy sajtos szószokkal, különleges, gluténmentes spagettiként tálalhatjuk az így készült zöldség fasírtokat, tócsnikat. Kínálhatjuk köretként hirtelen sült húsok mellé is. Fűszerezhetjük pl. gyömbérrel, citromlével és cayenne borssal.

Nézzünk most egy izgalmas receptet a sütőtök spagettivel.

Fűszeres sütőtök spagetti csirkével

4 fő részére

Elkészítési idő 30 perc

Hozzávalók:

  • 500 g sütőtökből gyalult spagetti
  • 200 g csirkemell, csíkokra vágva
  • 1 evőkanál Knorr Szárnyas Fűszervarázs
  • 1 db chili, kimagozva, vékony csíkokra vágva
  • Egy csipetnyi gyömbér és őrölt fahéj
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma, csíkokra vágva
  • 2 evőkanál pirított tökmag, héj nélkül

Elkészítés:

Fűszerezzük a csirkemell csíkokat a Knorr Szárnyas fűszerkeverékkel, locsoljuk meg egy kis olíva olajjal. Jól keverjük össze. Hagyjuk kicsit állni. Eközben gyaluljuk le a tököt. A húst fehéredésig süssük egy serpenyőben, dobjuk mellé a chilit, tökmagot, hagymát és a sütőtök spagettit. Kevergetve süssük 6-8 percig. A végén fűszerezzük a gyömbérrel, fahéjjal.

Egy másik finom sütőtökös recept:

Sütőtökös tócsni

4 fő részére

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 400 g reszelt sütőtök
  • 1 teáskanál Delikát
  • 100 g liszt
  • 1 fej hagyma, reszelt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál csípős Madras curry por
  • 1 tojás
  • 100 ml olaj a sütéshez

Elkészítés:

Keverjük össze az összetevőket egy keverőtálban. Forrósítsunk fel egy kevés olajat egy serpenyőben és a kívánt méretűre kanalazott tócsnitésztát süssük meg benne. Majd fogjuk fel konyhai papírtörlőn a fölösleges olajat. Még gazdagabbá tehetjük a megsült tócsnikat túróval vagy reszelt sajttal megszórva.

Megjelenítette: Receptműhely