Lengyel sütőtök leves tejjel
8 fő részére
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy lábasban olvasszuk meg a margarint, adjunk hozzá egy evőkanál lisztet, és alaposan keverjük össze, 1-2 percig lassú tűzön pirítsuk, öntsünk hozzá 1 dl hideg tejet és keverjük simára. Adjuk hozzá a felkockázott sült tököt, a fahéjat, szegfűszeget, mézet és a leveskockát. Öntsük föl a maradék tejjel és forraljuk 10 percig. Majd szűrjük át egy szitán, hogy finom, bársonyos legyen az állaga. Ízesítsük egy kis citromlével. A sűrűségén tudunk változtatni több, vagy kevesebb tej használatával. Tálaláskor adjunk hozzá egy kis tejszínt, szórjuk meg mandulával és kis darabokra vágott aszalt sárgabarackkal.