Sütőtök krémleves aszalt gyümölcsökkel.

2015. 11. 05.
comment 0 komment

Ez a leves furfangos ötlet, hogy kicsiknek, nagyoknak - akiket könnyű finom és édes ízekkel elcsábítani - egy tartalmas, sokoldalú zöldségből készült ételt kínáljunk.

Vidám főzést!

Lengyel sütőtök leves tejjel

8 fő részére

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 500g sült tök
  • 1 l tej - 3,6%-os
  • 150 g Rama Vajas Íz
  • 1 Knorr csirkehúsleves kocka
  • ½ evőkanál méz
  • Szegfűszeg
  • Csipet fahéj
  • 1 evőkanál liszt
  • egy kis citromlé
  • 100 ml tejszín
  • Néhány szárított sárgabarack
  • Néhány evőkanál szeletelt mandula

Elkészítés:

Egy lábasban olvasszuk meg a margarint, adjunk hozzá egy evőkanál lisztet, és alaposan keverjük össze, 1-2 percig lassú tűzön pirítsuk, öntsünk hozzá 1 dl hideg tejet és keverjük simára. Adjuk hozzá a felkockázott sült tököt, a fahéjat, szegfűszeget, mézet és a leveskockát. Öntsük föl a maradék tejjel és forraljuk 10 percig. Majd szűrjük át egy szitán, hogy finom, bársonyos legyen az állaga. Ízesítsük egy kis citromlével. A sűrűségén tudunk változtatni több, vagy kevesebb tej használatával. Tálaláskor adjunk hozzá egy kis tejszínt, szórjuk meg mandulával és kis darabokra vágott aszalt sárgabarackkal.