Ám ha nincs kedvünk, vagy lehetőségünk, akkor piacokon, de egyes boltokban is hozzájuthatunk. A vadon termett gombáknak nagyon gazdag, erőteljes az ízük a megszokott fehér csiperkéhez képest, így nem kell belőlük sokat vásárolni.
Most egy igazán egyszerű és finom gombás rizottó receptet osztunk meg veletek:
Vargányás rizottó
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítés:
Oldjuk fel a kockákat 1 liter forró vízben és tartsuk továbbra is forrón. A mogyoróhagymát vágjuk finomra, a gombát alaposan tisztítsuk meg egy kenőtollal, de ne mossuk meg. Vágjuk szeletekre. Forrósítsunk fel egy széles aljú lábosban olívaolajat, majd pirítsuk meg rajta a mogyoróhagymát, fokhagymát és a gombát. Adjuk hozzá a rizst és pirítsuk üvegesre. A fűszernövényeket kössük csokorba egy cérnával és adjuk a rizshez a babérlevéllel együtt. Majd öntsük hozzá a fehérbort és forraljuk el a rizsen. Ezután adjunk hozzá egy merőkanál forró levest és a Rama Vajas Íz felét. Merőkanalanként adjuk hozzá a forró levest, hogy a rizs folyamatosan szaftos maradjon és párolódjon. Kevergetve folytassuk addig, míg el nem fogy az összes levesünk. A végén vegyük ki a fűszercsokrot és adjuk hozzá a tejszínt, a maradék Rama Vajas Ízt és a parmezánt. Jól keverjük el és hagyjuk állni 1-2 percig. Figyeljünk arra, hogy a jó rizottó krémes és enyhén folyós.
Jó étvágyat kívánunk!