Majonézes saláták – mennyei receptek az ízlelőbimbóidra szabva

2019. 04. 17.
comment 0 komment
Ki ne szeretné a majonézes salátákat? Könnyen és gyorsan elkészíthetők, akár diétás változatban is és bármelyik frissen sült húst feldobják. A majonézes saláták klasszikus elemei a hagyományos húsvéti menüsornak. Népszerűségüket annak köszönhetik, hogy változatos módon lehet őket felszolgálni a vendégeknek: önmagukban, a húsok mellé köretként, de akár húsvéti sonkatekercs töltelékeként is. Tradicionális változatai közé tartozik a majonézes krumplisaláta, a francia saláta, a kukoricasaláta és a tésztasaláta. A majonézes saláták mindemellett igazi jolly jokerek, hiszen egy alaprecepttel a tarsolyunkban, és egy-két apró módosítással különleges verziókat készíthetünk belőlük. Az elengedhetetlen összetevők közé tartozik a Globus majonéz, illetve általában néhány zöldségféle. Innentől pedig csak szabadjára kell engedni a fantáziánkat! Megbolondíthatjuk pici mézzel vagy különleges gyümölcsökkel és magvakkal is. Így a páratlan ízorgiára vágyók is találhatnak kedvükre valót. Nézzük a jobbnál jobb majonézes saláták receptjeit!

A klasszikusok kedvelőinek | Hagyományos majonézes krumplisaláta

A tészta imádóknak | Majonézes tésztasaláta

A sokszínűséget szeretőknek | Francia saláta

A szezonalitást kedvelőknek | Majonézes sonkasaláta retekkel és főtt tojással

Az ínyenceknek | Majonézes krumplisaláta almával és dióval

A különleges ízvilágra vágyóknak | Majonézes zellersaláta

TIPP:

1. Nem mindig van lehetőség friss zöldségek beszerzésére a piacról. Ilyenkor bátran használhatsz jó minőségű, fagyasztott mixeket is, csak az elkészítésre picivel több időt szánj.

2. Bár a majonézek nagyságrendileg ugyanolyan alap összetevőkből állnak, mégis lehet hajszálnyi eltérés az ízvilágukban. Találd meg a számodra legfinomabbat, és azt használd a majonézes saláták elkészítéséhez. Mi a Hellmann’s vagy Globus termékeket ajánljuk.

3. Merj kísérletezni az összetevőkkel! El se hinnéd, milyen izgalmas ízélményt tudsz alkotni, ha pár elemmel – például dióval vagy körtével – feldobod a majonézes salátákat.

 

 

Megjelenítette: Receptműhely