A lazachoz nagyon illenek a különböző fűszerek, legyen az olasz bazsalikom, kakukkfű, vagy rozmaring, de készíthetjük keleti fűszerekkel, korianderrel, chilivel, lime-mal, gyömbérrel, citromfűvel.
És ki az, aki ne ismerné a svéd változatot kaporral, cukorral, citromlével, akár egy kis vodkával? A lazac jellegzetes, különleges íze mindig megmarad, bármilyen változatban is készítjük.
Ma egy thai-jellegű lazacreceptet mutatunk meg nektek. Kínáljuk jázmin, vagy basmati rizzsel. A receptben használt különleges, keleti szószok minden nagyobb szupermarketben megtalálhatók.
Thai lazac
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók:
Elkészítési javaslat:
Keverjük össze a szószokat, lime-lét, mézet és chilit. Adjuk hozzá a gyömbért, az újhagyma fehér részét és a fokhagymát. Tegyük a halat egy tálba és alaposan forgassuk át a szószban. Fedjük le az edényt és hűtőben pácoljuk 30 percig.
Tegyük a halat a szósszal együtt tepsibe, vagy hőálló tálba 180 °C-on süssük készre kb. 15-20 perc alatt. Tálaljuk a sütőtál alján összegyűlt szafttal, ízlés szerint megszórhatjuk frissen vágott koriander zölddel. Főzhetünk hozzá rizst, de kínálhatjuk sült tésztával is.
Hangulatos vacsorát kívánunk!