Hogyan tálaljuk a leveseket?

2015. 11. 05.
comment 0 komment
A napi rohanás és a megterhelő munka után nekem sincs mindig időm és erőm 3 fogásos, klazikus

A napi rohanás és a megterhelő munka után nekem sincs mindig időm és erőm 3 fogásos, klasszikus vacsorát készíteni. Ezt többnyire csak az ünnepeken, esetleg hétvégenként teszem meg. Az összetett ételek figyelmet és türelmet igényelnek.

A rohanós napokra a levesek tökéletes választásnak bizonyultak. Jól helyt állnak meleg vacsoraként, csak tudni kell a hozzáillő extrákat kiválasztani...

A levesek kiváló partnere a fokhagymás bagett, a sajtos pirítós, vagy egy egyszerű olívaolajos, zöldfűszeres pirítós. Kis ráfordítás, magas élvezeti érték!

A húslevesekbe a szokásos száraz tészta helyett készítsünk gyors, de ízletes házi leves betétet. Amíg melegszik a leves süssünk 2-3 db parmezános palacsintát, majd vágjuk fel vékony csíkokra és kész is az ízletes, különleges levesbetét.

Sült virsli szeletek, kolbász kis kockára vágva is fantasztikusan ízletessé tudnak tenni egy burgonya vagy karfiol krémlevest.

A pirított húsos szalonna, egy buggyantott tojással komplett vacsorává tud varázsolni egy egyszerű savanyú krumplilevest.

A krémleveseket nagyszerűen kiegészíthetik a különböző pirított magvak is.

Sok lehetőség rejlik a sajtokban is. A kitálalt, inkább olaszos jellegű levesekre morzsolhatunk kék penészes sajtot, pecorinót, parmezánt, vagy akár érlelt kecskesajtot. Krémsajtokkal, ömlesztett sajtokkal meglepő pluszt adhatunk a krémleveseknek.

Végül néhány szó a zöldfűszerekről. Frissen aprított petrezselyem, kapor, bazsalikom, koriander, de sok egyéb is nagyon sokat tud a végső élményhez adni.

A megjelenésről se feledkezzünk meg, hiszen a szemünkkel is eszünk. Ízben harmonizáló dekorációval - gyümölcsleveseknél pl. a gyönyörűen vékonyra csíkozott citrom-, vagy narancshéj esetleg citromfű levélke - nem csak az ízélményt növeli, hanem a szemünknek is tetszik. Egy nehéz, fáradságos nap után is érdemes kényeztetni szeretteinket és önmagunkat is!