Grill alapok

2019. 05. 27.
comment 0 komment
Ki ne szeretne grillezni? A frissen készült ételek és a jó hangulat általában garantált! A jó idő beköszöntével és lenti tippjeinkkel semmilyen akadály nem állhat egy kellemes sütögetés elé!

Íme néhány hasznos tudnivaló a grillezés tudományából!

 

Grillezett limonádé

A limonádéhoz előkészített citromokat enyhén süssük meg a grill rácson. Ezzel a módszerrel olyan egyedi ízt és aromát hívunk elő, amely biztosan lenyűgözi a vendégeket.

Frissítő limonádé receptért kattints ide!

 

 

Alufólia

A nagyobb húsok elkészítése kihívás lehet a gyakorlottabbak számára is. Ha a hús külseje már sültnek látszik, a közepével viszont nem érzed Magad biztonságban, tedd fóliába a húst - ezzel megakadályozhatod, hogy megégjen a külseje, de lehetővé teszed, hogy átsüljön a belseje is. A fóliát kend be kevés olajjal, mielőtt becsomagolod a húst, majd tálalás előtt kicsit grillezz rá, fólia nélkül.

 

Sütés közben is tartsd tisztán a grillrácsot

Legyen kéznél egy komolyabb füstölt kenyérszalonna darab. A szalonnbőrhöz közel szúrj bele egy húsvillát, a forró grillrácson fel-alá mozgatva a kiolvadó zsiradékkal letisztíthatod az esetleg odatapad fűszereket, odaégett darabokat. A füstölt szalonna a furfangos tisztítással megakadályozza a nemkívanatos túlsült ízeket, sőt remek aromát kölcsönöz a megsült húsoknak, zöldségeknek.

És ha még többet szeretnél kihozni a grill partyból...

A nagyszerű lakomákhoz jól mutatnak a hús mellé kínált zöldségek, mártogatósok. Tálaljuk egy muffin formában az ízletes kísérőket: paradicsomot, savanyúságot, sajtot, grill szószokat. Nemcsak finom, de mutatós is!

Szaftos hamburger

A húspogácsákhoz adjunk egy tasak Knorr Carbonara spaghetti alapot, ezzel isteni ízűk és szaftjuk lesz. Készüljünk fel a viharos sikerre!

A receptért kattints ide!

 

 

A pácolásról

Pácoljuk a húsokat! Legalább 1 éjszakán keresztül, de a megfelelő körülmények között akár több napig is! Az olaj fontos, hogy megfelelően oldja a fűszerek ízeit, emellett elzárja a levegőt is a húsoktól! A Knorr fűszerkeverékek harmónikus ízeit, tovább fokozhatjuk egy kevés alkohollal (vodka, brandy, akár egy kis scotch whiskey) hozzáadásával. Sótartalmú pácok esetében ne hagyjuk a húst 24 óránál tovább a páclében.

További tippek a pácolt húsok sütéséről itt!

 

 

Lazac és garnélanyársak!

Nemcsak a húsok, de a hal és a rák is istenien mutat grillezve. Csinálj nyársat, citromfűvel, lazackockák és rák, adj hozzá Knorr fűszerkeveréket, legyen hozzá salotta és Globus ketchup a végén!

A receptet megtalálod itt!

 

 

Grillezett alma

A sült almáról már mindenki hallott, talán már volt is hozzá szerencsétek.

Ha nem, próbáljatok ki ezt az almás trükköt! Ha sertéshúst grilleztek, 2-3 percenként kenjétek át kevés szűretlen almalével. Az alma savai, cukortartalma, egyedi aromái különleges élményt szerezhetnek a vendégeknek!

 

A grillező tálca

Válasszunk olyan grilező tálcát, ami magasan barázdált. Ezzel a kisülő zsír elvezetődik és nem ég rá a rácsra.

 

A tűzgyújtásról

Kerüljük a gyújtó folyadékok használatát. Adjunk inkább a száraz gallyakat a szénhez. Ha lehetőségünk van próbáljuk ki a cseresznye, meggyfa ágat, mogyoró bokor vesszőt, rozmaring vagy kakukkfű ágat, az igazán különleges ízek kedvéért akár fahéj rudat. Ezek az aromás fafélék kellemes, füstös, csábító illatokat árasztanak sütés közben, sőt a húsokat is különlegessé varázsolják.

Megjelenítette: Receptműhely