A Távol-Keleten nagy hagyománya van a vegetáriánus ételeknek. A természet és a klíma egyedülálló, különleges zöldségek és gyümölcsök ezreit tudja a konyhaművészet felhasználni. A fűszerekről, zöldfűszerekről nem is beszélve! A burgonya, sárgarépa, karfiol, zöldbab, spenót és olyan rájuk jellemző zöldségek, mint az okra a kígyóbab, a bok choy az ottani különleges ízesítőkkel egészülnek ki, mint a friss gyömbér és a fokhagyma. Ezeket az intenzív, fűszeres és illatos ízeket kókusztejjel, jázmin-, vagy éppen basmati rizzsel lágyítják.

 

Az is igaz, hogy ha elkezdünk főzni ilyen erősen fűszerezett, illatos ételeket, akkor hamarosan a rabjává válunk. Mind az edénykészletünket, mind a fűszerkészletünket érdemes gazdagítani, garantáltan nem egyszer fogjuk őket használni.

Vegetáriánus curry burgonyával és a karfiollal

Elkészítési idő: kb. 30 perc

4 személyre

Hozzávalók:

1 karfiol, rózsáira szedve

1 csomag Knorr Ázsiai Joghurtos Csirke Fix

1 hagyma, apróra vágva

500 g burgonya kockázva

1 csésze fagyasztott zöldborsó

1 alma, hámozva és kockára vágva

3 gerezd fokhagyma

2 evőkanál curry por

½ teáskanál chili

Marék friss korianderlevél

½ csésze kókusztej

½ csésze zöldségleves Knorr kockából

2 evőkanál olaj

Elkészítés

Vágjuk apróra a fokhagymát. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát, chilit és curryt. Kevergetve pirítsuk 2-3 percig. Vigyázzunk, a fokhagymát ne égessük meg. Adjuk hozzá a burgonyát, az almát és a húslevest. Főzzük kb. 10 percig. Adjuk hozzá a Knorr fixet a kókusztejjel együtt. Majd a karfiolt is adjuk hozzá és főzzük további 15-20 percig. Utoljára a borsót adjuk hozzá és főzzük még 3-4 percig. A legvégén szórjuk rá a friss koriandert is.