A tökszeletek tetején összegyűlt édes, karamellizált réteg fantasztikus ízélményt nyújt az ízlelőbimbóinknak. Egy még izgalmasabb ízkombináció: tegyünk a mézhez friss, apróra vágott gyömbért és citromlevet. De keverhetünk hozzá őrölt fahéjat vagy kardamont is. Ezek az igazán erőteljes illatú és ízű fűszerek remekül illenek az édes tökhöz.
Lássunk most egy amerikai sütőtök receptet. Süthetjük roston is, vagy a sütőben.
Roston sült, vagy sütőben sült tök
4 fő részére
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
Elkészítés:
Hagyjuk a tökön a héját és vágjuk kb. 1 cm vastag félhold alakú szeletekre. Majd keverjük össze egy tálban a többi összetevővel. Hagyjuk pár órát a pácban. Tegyük egy tepsibe sütőpapírra a tökszeleteket, majd 200 ° C-ra előmelegített sütőben süssük 15 percig. A sütés miatt az egyébként is édes tök édessége még hangsúlyosabb lesz.