Dübörög az eperszezon!

2016. 06. 02.
comment 0 komment

Dübörög az eperszezon! Helyesebben szamóca szezon, ez ugyanis a hivatalos neve a tavasz egyik első gyümölcsének. A legtöbben mégis epernek nevezik, a piacon és boltokban is leginkább így árulják.

Kora tavaszi érése folytán igazi szezonja április második felétől, május elejétől június végéig kitart. Az időjárás idén tavasszal igen szeszélyes, így ha tehetjük, használjuk ki a következő pár hetet és együnk annyi friss epret, amennyit csak tudunk!

 

Íme egy kis válogatás a számunkra kedves epres receptekből:

 

A rusztikus és mennyei epres-rebarbarás francia pite, melyet a vállalkozó kedvűek egy kis rózsavízzel igazán különlegessé tehetnek. Ez a sütemény kezdőknek is ideális választás, mert nagyon könnyű elkészíteni és garantált sikere lesz.

A receptet itt éred el!

 

Klasszikus és nagyon mutatós torta az epres charlotte

A charlotte torta receptért kattitnts ide!

 

 

És még egy könnyed, joghurtos epres mousse torta, bármilyen alkalomra

Ez itt a recept

 

 

A vállalkozó kedvűeknek tejszínes eperkrémmel töltött fánk

A receptet itt éred el!

 

Az eper hűsítő limonádé vagy tea kiegészítője is lehet.

Kattint az epres teakoktél receptért!

 

 

Főzzünk belőle lekvárt, hogy később is élvezhessük az ízét, mondjuk egy finom piskótatekercsben!

Íme a piksótatekercs recept

 

 

Ne feledjük, hogy júniusban a szamóca mellett megjelennek más finom bogyós gyümölcsök is a piaci árusoknál vagy a saját kertünkben: ribizli, málna, szeder, cseresznye. Ezekből is külön-külön készülhet desszert, vagy együtt is felhasználhatjuk őket.

Például a gyerekkorunkat idéző klasszikus gyümölcstortát mi eperrel, málnával és áfonyával díszítettük.

A gyümölcstorta receptjét itt nézheted meg.

 

 

…a nagyszerű sima vagy csokis gyümölcsrizsben:

Gyümölcsrizs recept

Csokis gyümölcsrizs recept

 

Málna segítségével pedig készíthetünk sütés nélküli túrótortát vagy egy mutatós muffint is:

 

A málnás túrótorta receptért kattints ide!

 

Viktória királynő muffin receptje!