Új kedvencünk, az édesburgonya

2020. 04. 20.
comment 0 komment
Hoztunk egy találóskérdést: sokak kedvence, eheted sülve, főve, pürésítve, sőt chips formájában is. Rokonáról azt is tartják ez az orosznők szépségének a titka, mi az? Ez nem más, mint az ásványi anyagokban és rostban gazdag édesburgonya. Mindennap ott figyel és vár a zöldségsoron. Bár még nem annyira népszerű és ismert, mint a hagyományos burgonya, az utóbbi időben egyre többen figyelnek fel jótékony hatásaira.

Miért érdemes édesburgonyát fogyasztani? Íme 5 egyszerű indok:

1. Az édesburgonya mikrotápanyagai és antioxidánsai hozzájárulnak az immunrendszerünk egészségéhez.

2. Olyan vitaminok tárháza, mint a B6-vitamin, C-vitamin, kálcium. Tudtad, hogy egy bögrényi mennyiség biztosítja a napi A-vitamin szükségletet?

3. Lassítja az idő múlásának kerekeit. Így igaz! A burgonyában lévő béta-karotin csökkenti a napsugarak káros hatásait, megőrizve ezzel bőrünk fiatalságát. Alkalmas még a bőr feszesítésére, élénkítésére, illetve pattanások ellen éppúgy hatásos

4. Az édesburgonya remek kolin forrás, ami segíti az alvást és a tanulási, memorizálási cselekvéseinket.

5. A burgonyában lévő rostok elősegítik a bélrendszerben élő jó baktériumok növekedését, ezzel segítve az emésztést.

+1 Megannyi jótékony tulajdonsága mellett még finom is!

 

Ha eddig nem fogyasztottad, adj neki egy esélyt. Az édesburgonya könnyen beépíthető a mindennapi étrendbe, hiszen remek helyettesítője lehet a rizsnek, hagyományos burgonyának. De akár egytál éltelt is készíthetünk belőle! Készíts te is finom és változatos fogásokat édesburgonyából, próbáld ki kedvenc receptjeinket:

 

Levesek édesburgonyával

 

Főételek édesburgonyával

 

Megjelenítette: Receptműhely