Ha főzni szeretnénk, akkor is csak rövid ideig főzzük enyhén sós, cukros vízben, hogy minél jobban érvényesüljön különleges aromája. Ne főzzük túl, maradjon roppanós. A „túlfőtt” karfiol szinte csak a krémlevesbe jó.
Az alábbi receptünkben sütőbe tesszük a karfiolt. Sonkával és sajtszósszal.Sonkával rakott karfiol
Elkészítési idő: 20 perc
3-4 adag
Hozzávalók:
Elkészítés:
Főzzük elő a karfiolt 5-7 percig, forrásban lévő, enyhén sós vízben. Majd szűrjük le és tegyük a rózsákat egy sütőtál aljára. Majd szórjuk meg a csíkokra vágott sonkával. Készítsük el a Sajtszószt a margarinnal, a tejszínnel és fél deci vízzel. Öntsük a karfiolra, szórjuk meg a reszelt sajttal és frissen őrölt fekete borssal. Tegyük előmelegített sütőbe és süssük 180 fokon kb. 10-15 percig, míg a sajt ráolvad a tetejére.
Ezután már lehet is hívni a családot az asztalhoz. Jó étvágyat hozzá!