Vissza

Knorr Provence Csirke Fűszerkeverék

Online vásárlási lehetőségek:

Leírás:

A Provence Csirke Fűszerkeverék fenséges ízt ad a csirkehúsnak az olyan ízletes összetevők keverékének köszönhetően, mint a rozmaring, hagyma, bazsalikom és az oreganó.

Összetevők:

Összetevők: só, cukor, rozmaring (10%), bazsalikom (10%), vöröshagymapor (8,4%), fűszerpaprika, oregánó (6,4%), majoranna, MUSTÁRLISZT,

koriander, napraforgóolaj, kakukkfű, köménymag, kurkuma, Cayenne-bors, citromlépor.

A termék glutént, tejet, tojást és zellert tartalmazhat.

Elkészítési javaslat:

Provence csirkemell camembert-tel

60 dkg csirkemell filé

25 dkg gomba

12 db koktél paradicsom

12-15 magozott fekete olajbogyó

1 tasak Knorr Provence Csirke Fűszerkeverék

5 ek oliva olaj

2 ek (15g) Rama Vajas Íz

1 dl száraz vermuth vagy fűszeresebb ízű száraz fehérbor

12-15 dkg camembert

1. Keverjünk el 3 ek (25 g) Knorr Provence Csirke Fűszerkeveréket 5 ek oliva olajban. Öntsük a fűszeres olajat a szeletelt csirkemellre és pácoljuk

15-20

percig. Ezalatt a gombát vágjuk cikkekre, az olajbogyót szeletekre, a paradicsomokat felezzük.

2. A bepácolt csirkemellet forró serpenyőben, olaj hozzáadása nélkül, közepes lángon süssük oldalanként 2-2 percig, majd tegyük át egy hőálló

tálba.

3. A visszamaradt zsiradékon pirítsuk a gombát, amíg saját levét el nem fövi, adjuk hozzá az olajbogyót és a paradicsomot, pirítsuk össze, szórjuk

meg

a maradék Provence fűszerkeverékkel, adjuk hozzá a Rama Vajas Ízt és a vermuthot forraljuk 2-3 percig. Öntsük a csirkemellek köré.

4. A csirkemelleket fedjük be camembert szeletekkel és tegyük 200°C-ra előmelegített sütőbe. Olvasszuk rá a sajtot 8-10 perc alatt. Tálaljuk

fokhagymás pirított baguettel.

Tipp:

- camembert helyett brie sajttal is kiváló

- ha nincs kéznél száraz vermuth, fűszeresebb, száraz fehérbor fajtákat javaslunk, mint például a hárslevelű, a tramini vagy a juhfark

Tápérték:

Knorr Provance Csirke fűszerkeverék
100 g termékben
Energia1154 kJ/271 kcal
Zsír10 g
amelyből telített zsírsavak1,8 g
Szénhidrát26 g
amelyből cukrok18 g
Rost22 g
Fehérje9,3 g
21,3 g
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)