Leírás:
A Fokhagymás-Zöldfűszeres Páckeverék fenséges ízt ad a húsnak az olyan ízletes összetevők keverékének köszönhetően, mint a fokhagyma, borsikafű, majoranna és rozmaring.
Összetevők:
Összetevők: fokhagymapor (25%), só, fűszerpaprika, zöldfűszerek (12%) (borsikafű, majoránna, rozmaring), koriander, kömény, rizsliszt, MUSTÁRLISZT, napraforgóolaj. A termék glutént, tejet, tojást és zellert tartalmazhat.
Elkészítési javaslat:
Fokhagymás kakukkfüves harcsa
1 tasak Knorr Fokhagymás-Zöldfűszeres Páckeverék
50 dkg bőrnélküli harcsafilé
1db (120g) piros húsú paprika
2 db (200g)paradicsom
1 dl tejszín
2 tk aprított snidling
Szeletelt füstölt mozzarella
A harcsát vágjuk tenyérnyi, kb 1,5 cm vastag szeletekre. 2 ek (20g) Knorr Páckeveréket keverjünk el 0,5dl olajban, majd pácoljuk benne a halhúst 10 percig. Ezalatt forrázzuk le a paradicsomokat és húzzuk le a héjukat. A paprikát vágjuk 1x1 cm kockára és forróra hevített serpenyőben, kevés olívaolajon, pirítsuk erős lángon 2-3 percig. Adjuk hozzá a meghámozott, durva kockára vágott paradicsomot és pirítsuk tovább erős lángon 1-2 percig. Csökkentsük a hőmérsékletet, adjuk hozzá a maradék (15g) Knorr Páckeveréket, öntsük hozzá a tejszínt és lassú tűzön, kevergetve fözzük 2-3 percig. Szórjuk bele az aprított snidlinget. A halat közepes hőmérsékleten grillezzük vagy kevés olajon süssük (grill)serpenyőben. Az első oldalát kb. 3 percig, fordítsuk meg, tegyük a sült oldalra a mozzarella szeleteket, és süssük tovább 2 percig. Tálaljuk petrezselymes burgonyával és a tejszínes mártással.
Tápérték:
100 g termékben | |
---|---|
Energia | 1069 kJ/255 kcal |
Zsír | 8,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,1 g |
Szénhidrát | 30 g |
amelyből cukrok | 5 g |
Rost | 17 g |
Fehérje | 10 g |
Só | 23,7 g |