Vissza

Knorr Enyhén csípős Gyros Fűszerkeverék

Online vásárlási lehetőségek:

Leírás:

A Gyros Enyhén Csípős Fűszerkeverék fenséges ízt ad a húsnak az olyan ízletes fűszerek és zöldfűszerek keverékének köszönhetően, mint a cayenne-bors, paprika, fokhagyma és a rozmaring.

Összetevők:

Összetevők: só, fokhagyma (15%), fűszerpaprika (12%), cukor, MUSTÁRMAG, kakukkfű, koriander, Cayenne-bors (3,6%), görögszénamag, rozmaring (3,6%), napraforgóolaj, bors.

A termék glutént, tejet, tojást és zellert tartalmazhat.

Elkészítési javaslat:

Juhtúróval töltött csípős vagdalt

70 dkg darálthús

2 db szikkadt zsemle

2 db tojás

20 dkg juhtúró

1 tasak Knorr Gyros Enyhén Csípős Fűszerkeverék

1 kis csokor snidling

1 ek (15g) Rama Vajas Íz

1 ek zsemlemorzsa

1. A zsemléket áztassuk vízbe, majd jól nyomkodjuk ki. A darált húst dolgozzuk össze 1 tasak Knorr Gyros Enyhén Csípős Fűszerkeverékkel, a

kinyomkodott zsemlével és a tojásokkal.

2. A juhtúrót keverjük el az apróra vágott snidlinggel.

3. Egy 26x12 cm szögletes sütőformát (püspökkenyér forma) kenjünk ki Rama Vajas Ízzel, szórjuk bele a zsemlemorzsát és az edényt

körbeforgatva

oszlassuk el egyenletesen az alján és az oldalain. Tegyük bele a hús 2/3-t, nyomkodjunk a közepébe egy árkot, tegyük bele a snidlinges juhtúrót,

majd

nyomkodjuk a tetejére a maradék húst.

4. Alufóliával lefedve, 180°C-ra előmelegített sütőben süssük 45 percig, majd a fóliát levéve, további 15 percig. A sütőből kivéve pihentessük 5-10

percig, majd borítsuk vágódeszkára. Szeletelve tálaljuk. Kínáljunk mellé friss salátát.

Tipp:

- tálalhatjuk hidegen is, majonézes saláták mellé.

- készíthetjük birka, marha vegyes darált hússal is.

Tápérték:

Knorr Enyhén csípős Gyros fűszerkeverék
100 g termékben
Energia1080 kJ/258 kcal
Zsír11 g
amelyből telített zsírsavak2,3 g
Szénhidrát28 g
amelyből cukrok13 g
Rost13 g
Fehérje9,5 g
30,2 g
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)