Leírás:
A klasszikus olasz tészták egyik kiemelkedő alakja a Carbonara. A név eredete körül sok legenda kering, de az biztos: a Carbonara Spagetti legendásan finom. A Knorr 100% természetes Carbonara Spagetti alaphoz olasz fejlesztő séfjeink csak természetes összetevőket használva alkották meg a főtt spagettit krémesen körülölelő, ízletes szósz alapját.
Összetevők:
Keményítő (kukorica, burgonya), TOJÁSSÁRGÁJAPOR, sovány TEJPOR, SAJTPOR, tengeri só, pirított vöröshagymapor (7,6%), cukor, fokhagymapor (1,7%), petrezselyem (0,9%), fekete bors (0,9%), szerecsendió (0,6%), extra szűz olívaolaj, snidling (0,4%), görögszénamag, citromlépor, kurkuma, lestyángyökér, só.
A termék glutént, zellert és mustárt tartalmazhat.
Elkészítési javaslat:
1. A spagettit főzzük meg annak csomagolásán olvasott javaslat szerint. Ezalatt a kockázott bacon-t süssük aranybarnára az olajban.
2. A tasak tartalmát keverjük el 5 dl hideg tejben.
3. A leszűrt spagettit adjuk a bacon-höz, keverjük át, öntsük hozzá a tejes keveréket és lassú tűzön kevergetve főzzük, amíg krémes állagúvá válik.
Keverjük hozzá a parmezánt és forrón tálaljuk.
Egyéb hozzávalók:
300 g spagetti
5 dl tej
8 dkg bacon
30 g reszelt parmezán
1 ek. olaj
Tápérték:
100 g termékben | 100 g elkészített ételben | 1 adag** elkészített ételben | %* 1 adagban** | |
---|---|---|---|---|
Energia | 1831 kJ/ 436 kcal | 588 kJ/ 140 kcal | 2828 kJ/ 673 kcal | 34% |
Zsír | 21 g | 4,7 g | 23 g | 33% |
amelyből telített zsírsavak | 9,2 g | 2,4 g | 7,7 g | 39% |
Szénhidrát | 47 g | 18 g | 87 g | 33% |
amelyből cukrok | 18 g | 2,4 g | 12 g | 13% |
Rost | 2 g | 1,1 g | 5,3 g | |
Fehérje | 14 g | 5,8 g | 28 g | 56% |
Só | 8,8 g | 0,58 g | 2,8 g | 47% |
*% Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal) **1 adag =240 g (a tasak 3 adaghoz elég). A javasolt hozzávalókkal számolva. |