Socca sült petrezselyemgyökérrel és narancssárga paradicsommal
Ismerd meg népszerű socca receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a socca recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
4Személy
Preparation time
55Perc
Könnyű
Hozzávalók
- Socca tészta:
- 200 gramm csicseriborsóliszt
- 1 teáskanál zatar fűszerkeverék
- 1 evőkanál szójaszósz
- Köret:
- 200 gramm megmosott és 2cm-es darabokra vágott
- 1 darab petrezselyemgyökér
- 100 gramm nagy darabokra vágott hagyma
- 500 gramm narancssárga paradicsom
- 80 gramm dió
- 75 gramm Hushållsost sajt
- 100 gramm borsmustár
- A szakács tippje:
- 1 evőkanál Tálaláskor tejföllel az étel tetejére
Elkészítési mód
- Melegítse elő a sütőt 175 °C-ra. Egy közepes tálban keverje simára a csicseriborsóliszet, 400 ml vizet, a zatar fűszerkeveréket és a szójaszószt. Hagyja pihenni a masszát 30 percig, hogy a liszt magába szívhassa a folyadékot.
- Süssük ki a tésztát. Egy teflon serpenyőben közepes lángon 1 teáskanálnyi olajat melegítsen fel. Öntse a tésztát a serpenyő közepére, majd oszlassa szét, hogy a massza mindenhova eljusson a serpenyőben. Süsse a socca tésztát oldalanként körülbelül 2 percig, amíg megjelennek a buborékok a tetején.
- Az elkészült socca tésztákat tegye sütőpapírral kibélelt tepsibe.
- Tegye a petrezselyemgyökeret, a paradicsomnegyedeket és a hagymát egy tepsibe, és locsolja meg egy kevés olívaolajjal a tetején. Süsse körülbelül 15 percig, amíg szép színe lesz az ételnek. Ízlés szerint fűszerezzük!
- Tegye a sült zöldségeket és a Hushållsost sajtot a socca tészta tetejére, majd pár percig melegítse újra a sütőben, hogy a sajt ráolvadjon. Végül szórja meg borsmustárral és dióval.
Tápérték
- Vegetáriánus
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet