Palacsinta torta spenóttal és bolognai raguval
Ismerd meg népszerű palacsinta torta spenóttal és bolognai raguval receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a palacsinta torta spenóttal és bolognai raguval recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
4Személy
Preparation time
60Perc
Közepes
Hozzávalók
- 300 gramm fagyasztott leveles spenót
- 2 csomag Knorr Bolognai spagetti alap
- 6 dl víz
- 2 darab tojás
- 1 dl tej
- 15 dekagramm liszt
- 0 csipetnyi só
- 2 dl szódavíz
- 40 gramm parmezán sajt
- 60 dekagramm darált marhahús
- 1 darab mozzarella golyó
Elkészítési mód
- Készítsünk lisztből, tojásból és tejből palacsintatésztát. Keverjük ki jól, csomómentesre. A végén lazítsuk föl szódavízzel, és tegyük félre 15 percre.
- Ezalatt készítsük el a bolognai ragut. Pirítsuk le olajon a darált húst egy pici sóval és borssal. Ha a levét elfőtte, hozzáadjuk a bolognai spagetti alapot és a vizet. Jól összekeverjük, és állandóan kevergetve közepes lángon sűrűre főzzük.
- Míg hűl a ragu, süssük ki a palacsintákat.
- Egy margarinnal kikent tortaformába helyezzünk egy palacsintát. Kenjük be a ragu arányos részével, majd tegyünk rá spenótot is. Helyezzük rá a következő palacsintát és kenjük meg azt is ugyanígy. Folytassuk így, míg az utolsó előtti palacsintára is rákenjük a ragu és a spenót végét. Az utolsó palacsinta tetejére tegyünk egy felszeletelt mozzarella golyót, félbevágott koktél paradicsomokat és szórjuk még be reszelt parmezánnal is.
- 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük össze, míg a sajt is ráolvad a tetejére. Tálaljuk ruccolával, vagy egyéb zöld salátával.
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet