Gombás sajtszósszal töltött palacsinta
Ismerd meg népszerű gombás sajtszósszal töltött palacsinta receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a gombás sajtszósszal töltött palacsinta recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
3Személy
Preparation time
50Perc
Közepes
Hozzávalók
- 1 evőkanál Rama Vajas Íz
- 1 darab vöröshagyma
- 2 darab tojás
- 350 milliliter tej
- 225 gramm finomliszt
- 1 csipetnyi só
- 250 gramm csiperke gomba
- 1 darab tojás sárgája
- 50 gramm reszelt sajt
- 1 csomag Knorr Sajtszósz alap
- 1 csomag aprított petrezselyemzöld
- 1 teáskanál reszelt szerecsendió
- 1 csokor medvehagyma
Elkészítési mód
- Jó sűrű, olaszos palacsintákat készítsünk. A lisztet szitáljuk le, a tojásokat a tojás sárgával együtt verjük föl. A liszthez adjuk a lereszelt szerecsendiót és a sót. Adjuk hozzá a felvert tojásokat, majd öntsük hozzá a tejet. Jó simára keverjük el. Tegyük félre egy kicsit.
- Ezalatt aprítsuk fel a hagymát és szeleteljük fel a megmosott gombát. Pirítsuk meg a hagymát margarinon, majd adjuk hozzá a gombát. Pirítsuk kb. 8 percig együtt, mikor a gomba már majdnem elfőtte a levét.
- Adjuk hozzá a tejjel elkevert Knorr Sajtszósz alapot. Aprítsuk fel a medvehagymát és főzzük együtt egy pár percet. Tegyük a tölteléket félre.
- Forró serpenyőben, margarinon süssük ki a palacsintákat.
- Töltsük meg őket a töltelékkel és egy tűzálló edénybe tegyük be őket szépen elrendezve. A tetejüket szórjuk meg reszelt sajttal.
- Tegyük be őket 190 fokos sütőbe kb. 10 percre, míg a sajt szépen rápirul a palacsintákra. Szórjuk meg őket egy kis petrezselyem zölddel és tálaljuk friss, zöld salátával.
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet