Mexikói húsos palacsinta
Ismerd meg népszerű mexikói húsos palacsinta receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a mexikói húsos palacsinta recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
4Személy
Preparation time
45Perc
Közepes
Hozzávalók
- 4 evőkanál tejföl
- 200 gramm darálthús
- 2 darab tojás
- 2 evőkanál olaj
- 1 dl tej
- 1 darab fokhagymagerezd
- 15 dekagramm liszt
- 1 darab piros paprika
- 6 evőkanál kukorica
- 1.5 dl szódavíz
- 1 csomag Knorr Mexikói chilis bab alap
Elkészítési mód
- Készítsük el a palacsintatésztát tojásból, tejből, lisztből, szódavízzel, kevés sóval vagy Delikáttal ízesítve. Hagyjuk állni legalább 5-10 percig.
- A zúzott, aprított fokhagymát pirítsuk a hússal együtt 2-3 evőkanál forró olajon.
- Vágjuk fel a paprikát ,és adjuk hozzá a töltelékhez 2.5 dl vízzel, valamint a Mexikói Chilis bab alappal. Az egészet keverjük össze alaposan, és pár percig főzzük. Közben kezdjük el sütni a palacsintákat is.
- Adjuk hozzá a kukoricát, röviden forraljuk össze, majd töltsük meg a palacsintákat a kész töltelékkel. Tálaljuk összehajtva, egy-egy kanál tejföllel.
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet