Marhahúsleves zöldségekkel és parmezános palacsintával
Ismerd meg népszerű marhahúsleves zöldségekkel és parmezános palacsintával receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a marhahúsleves zöldségekkel és parmezános palacsintával recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
6Személy
Preparation time
160Perc
Közepes
Hozzávalók
- 200 gramm kelbimbó
- 2 darab sárgarépa
- 2 darab tojás
- 3 darab Knorr Marhahúsleves-kocka
- 3 darab szegfűbors
- 300 milliliter tej
- 2 darab babérlevél
- 200 gramm liszt
- 0.5 darab fehérrépa
- 0.5 darab póréhagyma
- 1 darab hagyma
- 0.5 darab zeller
- 400 gramm marhahús
- 1 csipetnyi só
- 1 csipetnyi szerecsendió
- 50 gramm reszelt parmezán
- 4 darab fekete bors szem
Elkészítési mód
- Mossuk meg a húst, öntsünk alá 1,5 liter hideg vizet, forraljuk fel, majd szedjük le a keletkezett habot. Adjuk hozzá a fűszereket és a Marhahúsleves-kockát és főzzük kis lángon kb. 40 percig.
- A zöldségeket, sárgarépát, zellert, fehérrépát vágjuk nagyobb kockákra és adjuk a leveshez. Tűz felett pirítsuk sötét aranyra a hagymát és adjuk a leveshez.
- A levest főzzük még 40 percig. A póréhagymát és kelbimbót kockázzuk fel és a fűszerekkel együtt adjuk a leveshez. Főzzük még 20 percig. A levest tálaljuk zöldséggel és hússal, valamint csíkokra vágott parmezános palacsintával.
- Míg fő a leves, készítsük el a palacsintákat. A palacsintához a tészta alapanyagait keverjük össze csomómentes masszává. Ha túl folyékony, adjunk hozzá még lisztet. Adjuk hozzá a reszelt parmezánt.
- Süssük meg a palacsintákat.
- Tekerjük össze a palacsintákat, vágjuk fel vékony csíkokra és tálaljuk a leveshez.
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet