Pácolt kacsamell zellertatárral
Ismerd meg népszerű pácolt kacsamell zellertatárral receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a pácolt kacsamell zellertatárral recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
2Személy
Preparation time
80Perc
Nehéz
Hozzávalók
- 50 gramm Rama Vajas Íz
- 8 mag mustármag
- 4 mag fekete bors
- 1000 milliliter tej
- 3 evőkanál olíva olaj
- 1 evőkanál szójaszósz
- 60 milliliter teriyaki szósz
- 1 evőkanál ecet
- 1 evőkanál barnacukor
- 1 darab kacsamell
- 2 darab fürjtojás
- 1 szelet füstölt császárszalonna
- 40 milliliter brandy
- 1 darab zellergumó
- 30 milliliter mogyoró olaj
- 1 evőkanál KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke
Elkészítési mód
- Forraljuk fel a tejet a margarinnal, a mogyoróolajjal és a szalonnaszelettel. Adjunk hozzá egy csipet sót. A zellert mossuk meg, vágjuk vékony karikákra és tegyük a forró lébe. Főzzük puhára lassú tűzön kb. 40 percig. Ezután szedjük ki a zellerkarikákat. Még melegen fóliázzuk le és tegyük a hűtőbe minimum 3 órára.
- A zellertatárhoz a kihűlt zellert vágjuk nagyon apróra.
- A kacsamellet tisztítsuk meg, óvatosan vagdossuk be a bőrét. Készítsünk pácot cukorból, Sült csirke fűszerkeverékből, zúzott fokhagymából, őrölt borsból. Majd djuk hozzá a teriaki szószt. Tartsuk ebben a pácban 12 órán át. Ezután süssük át mindkét oldalát 1 evőkanál olajon (először a bőrös oldalát) hogy megpiruljon, majd süssük 10 percig 160 fokos sütőben. Vegyük ki a sütőből, tegyük félre 10 percre, majd öntsük rá a brandyt és hagyjuk hűlni. Ha teljesen kihűlt, vágjuk vékony szeletekre.
- Készítsük el az öntetet: a mustármagokat pirítsuk meg száraz serpenyőn, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a 2 evőkanál olíva olajat és a szójaszószt. Alaposan keverjük össze.
- Válasszuk szét a fürjtojások sárgáját a fehérjéjétől. Egy lábosban forraljunk fel kb. fél liter vizet ecettel és egy csipet sóval. Amikor felforrt, vegyük le a tűzről és óvatosan tegyük bele a tojássárgákat.Tartsuk a vízben 8 percig, majd szűrjük le.
- Szedjük a tányérra a hússzeleteket. Tegyünk rá zellertartárt és személyenként egy tojássárgáját. Díszítsük saláta levelekkel és öntsük le az öntettel.
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet