Ponty hagyományos lengyel karácsonyi szószban
Ismerd meg népszerű ponty hagyományos lengyel karácsonyi szószban receptünket. A Receptműhely minden hasznos információt biztosít, hogy a ponty hagyományos lengyel karácsonyi szószban recept segítségével te legyél a konyha sztárja.
Feeds
4Személy
Preparation time
60Perc
Közepes
Hozzávalók
- 2 evőkanál Rama Vajas Íz
- 1 darab sárgarépa
- 2 csipetnyi cukor
- 2 darab babérlevél
- 1 darab fehérrépa
- 3 evőkanál mandula
- 3 evőkanál mazsola
- 4 evőkanál méz
- 0.5 darab póréhagyma
- 0.5 darab zeller
- 1 darab citrom
- 1 csipetnyi fekete őrölt bors
- 1 kilogramm ponty
- 5 dekagramm mézeskalács
Elkészítési mód
- Készítsük elő a pontyot: mossuk meg, vágjuk ki az uszonyait, kopoltyúit és szemeit.
- Pucoljuk meg a zöldségeket és tegyük egy nagy lábosba, majd öntsünk rá 5 pohár vizet.
- Adjuk hozzá a babérleveleket, borsot és egy csipet cukrot.
- A levest főzzük kb. 10 percig. Ezután tegyük bele a halat és főzzük kis lángon kb. 40 percig. Ezután óvatosan vegyük ki a pontyot, tegyük egy tálra, a levest pedig szűrjük le.
- Egy kis lábosban olvasszuk fel a margarint és a mézet. Adjuk hozzá a reszelt mézeskalácsot, öntsük hozzá 2 pohár átszűrt levest és forraljuk kis lángon kb. 7 percig. Adjuk hozzá a mazsolát, citromlevet és egy csipet cukrot.
- Forrázzuk le a mandulát, húzzuk le a héját, majd adjuk hozzá az elkészített öntethez. A szósszal locsoljuk meg a halat, díszítsük citrommal és petrezselyemmel. Ízlés szerinti körettel tálalhatjuk.
Heti étrend
Mostantól nem kell azon törd a fejed, hogy mi legyen a heti étrended. Mesélj kicsit magadról és készítek egy személyre szabott étrendet