Összegyűjtöttünk nektek 5 izgalmas és tápláló gabonát, hogy ne csak rizs legyen az egyetlen köret opció! Fedezzük fel az inkák aranyát, a csodagabonát és az amarántot is!
Ez a zsenge zöldség nem csak a legkönnyebben elkészíthető zöldség, de az egyik legegészségesebb is. Olyan fontos vitaminokat tartalmaz, mint a A-, C – vitamin és kiemelkedően magas a K-vitamin és fols
Hoztunk egy találóskérdést: sokak kedvence, eheted sülve, főve, pürésítve, sőt chips formájában is. Rokonáról azt is tartják ez az orosznők szépségének a titka, mi az? Ez nem más, mint az ásványi any
Belegondoltatok már valaha abba, hogy mennyire egyoldalúan tudunk táplálkozni? Hogy bizonyos ételeket csak egyféle képen készítünk el ezért könnyen elfog minket az unalom, amikor csak rá gondolunk? Pe
A klasszikus karácsonyi desszertek között is a király! Gyökerei hosszú időkre nyúlnak vissza, nevét Németországban kapta a beugen (meghajlít) szóból, ugyanis szeletekre vágva egy hajlított patkó alakz
Van az úgy, hogy hűvös őszi és fogcsikorgató téli napokon semmi másra nem vágyunk, mint elszürcsölni egy testet-lelket felmelegítő ínycsiklandóan finom forralt bort. A tipikus forralt bor fűszerek, a
A rámen egy híres japán leves, amelynek kötelező kelléke a speciális tészta és a húsból vagy halból készült alaplé. Eredete egyébként a mai napig vitatott: egyesek Kínához kötik, míg mások Japánhoz. E
A görög konyha jellemzően zöldségekkel teli, fűszeres és egészséges – egy igazán összetett gasztronómiai szelete a világnak, amelyet sok történelmi behatás alakított ilyen népszerűre és különlegesre.
Bár sokan szinonimaként használják a két ital nevét, van különbség turmix és smoothie között. Alapvetően más a kettő eredete, elkészítési módja, valamint az összetevőkben is eltérnek.A turmix mindig t
Miért érdemes pácokat használni grillezéskor? A különböző pácok miatt lényegesen jobb ízük lesz a húsoknak. Főleg, ha sütés előtt hagyjuk a benne állni őket, és így van idejük a rostoknak teljesen át
A tészták hazája? Naná, hogy Olaszország! Nagyjából 300-350 fajta olasz tészta létezik, de a pontos számon a történészek is hevesen vitatkoznak. Az autentikus olasz tészta évezredes múlttal rendelkezi
A mexikói ételek tüzességükről, fűszerességükről ismertek a leginkább. Nem csoda hát, hogy Magyarországon is ilyen kedveltek – ízvilágukkal rettentő könnyen tudunk azonosulni a konyhaművészetünk hason