Zsuzsa almáspitéje
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Töltelék

    • édes alma - 2 kilogramm
    • kristálycukor - 6 evőkanál
    • őrölt fahéj ízlés szerint - 1 kevés
    • őrölt szegfűszeg - 1 kevés
    • őrölt csillagánizs - 1 kevés
    • őrölt kardamom - 1 kevés
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • kekszmorzsa (kb) - 4 evőkanál
    • tojássárgája a kenéshez - 1 darab

    Tészta

    • liszt - 40 dekagramm
    • Ráma - 20 dekagramm
    • kristálycukor - 10 dekagramm
    • rum - 1 evőkanál
    • só - 1 csipetnyi
    • sütőpor - 1 csomag
    • tejföl - 1 dl
    • citrom reszelt héja - 1 darab

    Elkészítés:

    1. Az almát meghámozzuk, majd, lereszeljük és citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg nagyon. Ha már levet eresztett, enyhén kinyomkodjuk.
    2. Összekeverjük a cukrot a fűszerekkel. Félretesszük és a tészta hozzávalóit a robotgéppel összegyúrjuk. A tepsit Ramával kikenjük és lisztezzük. A tésztát két lapra kinyújtjuk. Az egyiket a tepsibe rakjuk és villával megszurkáljuk, majd megszórjuk a kekszmorzsával és az almát ráterítjük, végül rászórjuk a fűszeres cukrot. Újra megszórjuk kekszmorzsával és ráterítjük a másik lapot. Ezt is villával megszurkáljuk és végül tojással vékonyan lekenjük.
    3. Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk és kockákra szeleteljük. Istenien finom.