Feltöltve:

Zsuzsa almáspitéje

timer 50
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Töltelék

édes alma2 kilogramm
kristálycukor6 evőkanál
őrölt fahéj ízlés szerint1 kevés
őrölt szegfűszeg1 kevés
őrölt csillagánizs1 kevés
őrölt kardamom1 kevés
vaníliás cukor1 csomag
kekszmorzsa (kb)4 evőkanál
tojássárgája a kenéshez1 darab

Tészta

liszt40 dekagramm
Ráma20 dekagramm
kristálycukor10 dekagramm
rum1 evőkanál
1 csipetnyi
sütőpor1 csomag
tejföl1 dl
citrom reszelt héja1 darab

Elkészítés

1. lépés

Az almát meghámozzuk, majd, lereszeljük és citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg nagyon. Ha már levet eresztett, enyhén kinyomkodjuk.

2. lépés

Összekeverjük a cukrot a fűszerekkel. Félretesszük és a tészta hozzávalóit a robotgéppel összegyúrjuk. A tepsit Ramával kikenjük és lisztezzük. A tésztát két lapra kinyújtjuk. Az egyiket a tepsibe rakjuk és villával megszurkáljuk, majd megszórjuk a kekszmorzsával és az almát ráterítjük, végül rászórjuk a fűszeres cukrot. Újra megszórjuk kekszmorzsával és ráterítjük a másik lapot. Ezt is villával megszurkáljuk és végül tojással vékonyan lekenjük.

3. lépés

Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk és kockákra szeleteljük. Istenien finom.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem