Zsumi sárgabarackosa
Zsumi sárgabarackosa
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • liszt - 25 dekagramm
    • Ráma - 15 dekagramm
    • tojássárgája - 4 darab
    • só - 1 kevés
    • cukor - 3 evőkanál

    Teteje

    • tojásfehérje - 4 darab
    • kristálycukor - 20 dekagramm
    • kakaópor - 5 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ramával kikent és kilisztezett tepsibe tesszük. Megszórjuk édes morzsával és gazdagon megrakjuk sárgabarackkal. Forró sütőben 25-30 percig sütjük. Közben a tojásfehérjét a kristálycukorral felverem és a tészta tetejére teszem. Még egy percre visszateszem a forró sütőbe. Szeletelés előtt a tetejét megszórom kakaóporral.