liszt | 3 evőkanál |
kristálycukor | 20 dekagramm |
Rama Vajas Íz | 35 dekagramm |
rum | 2 evőkanál |
sárgabarack lekvár | 2 evőkanál |
tej | 6 dl |
cukor | 3 evőkanál |
tojássárgája | 3 darab |
kakaó | 3 evőkanál |
liszt | 3 kávéskanál |
víz | 3 evőkanál |
kristálycukor | 12 dekagramm |
liszt | 60 dekagramm |
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm |
kristálycukor | 5 dekagramm |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál |
olvasztott méz | 4 evőkanál |
tejföl | 4 evőkanál |
tojás | 2 egész |
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd 5 részre osztjuk, és pihentetés után laponként kisütjük.
A krémhez 3 tojássárgáját 3 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd 3 evőkanál lisztet keverünk hozzá. Ezt a masszát 6 dl forrásba lévő tejjel péppé főzzük, majd, ha kihűlt 2 evőkanál sárgabaracklekvárral és 2 evőkanál rummal elkeverjük.
35 dkg Rama Vajas ízt 20 dkg kristálycukorral habosra keverünk, és ha a pép kihűlt, a pépet adagolva elkeverjük a margarinos cukorral. (Így olvad el a cukor.)
Az 5 lapot egyenletesen megtöltjük a krémmel. A tetejére csoki mázt öntünk.
Hozzászólások