1. lépés
Az élesztőt a langyos tejben összemorzsoljuk, befedjük, és langyos helyen felfuttatjuk. A lisztet, a Ramát, a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a cukrot, a rumot és a sót összegyúrjuk. Fél órai pihentetés után három darabba vágjuk. Töltelék: 40 dkg darált diót, 40 dkg sárgabaracklekvárt, 20 dkg cukrot összeelegyítünk. Az első cipót kinyújtjuk és egy kikent tepsibe fektetjük, erre rákenjük a töltelék felét, majd ráborítjuk a második lapot. Bekenjük a töltelék másik részével és befedjük a harmadik lappal. A tészta tetejét felvert tojással megkenjük, és villával megszurkáljuk. Egy órát pihentetjük. Ezután ismét bekenjük felvert tojással, és közepes hőfokú sütőben kb. 45 percig sütjük. A tetejét csokoládémázzal bevonjuk.
Hozzászólások