aszalt sárgabarack | 15 dekagramm |
darált dió | 15 dekagramm |
narancslikőr, vagy konyak | 3 cl |
víz | 1 evőkanál |
porcukor | 2 evőkanál |
baracklekvár | 1 evőkanál |
rum | 1 teáskanál |
ét tortabevonó | 15 dekagramm |
olaj | 1 teáskanál |
A barackot apró darabokra vagdaljuk, meglocsoljuk az alkohollal és 1 evőkanál vízzel, így kb. 1 órán át állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk az összes többi alapanyagot úgy, hogy gyúrható masszát kapjunk. Kis golyókat formázunk belőle, majd gőz fölött megolvasztott, olajjal elkevert csokoládéba mártjuk, (segítségül fogpiszkálót használhatunk). Ha minden golyót bevontunk csokoládéval, hűtőszekrénybe tesszük. Fogyasztás előtt kivesszük, tálra rakjuk, és azonnal tálaljuk.
Hozzászólások