Feltöltve:

Zserbó szelet

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt60 dekagramm
Ráma18 dekagramm
élesztő3 dekagramm
szódabikarbóna1 csipetnyi
tej0.5 pohár
cukor4 evőkanál
egész tojás1 darab
tojássárgája2 darab

Töltelékhez

darált dió40 dekagramm
citromhéj vagy vanília ízlés szerint1 kevés
cukor1 kevés
baracklekvár1 üvegcse

Csokoládémázhoz

porcukor24 dekagramm
kakaó2 evőkanál
Ráma2 diónyi
tojásfehérje2 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához a lisztet a Ramával elmorzsoljuk, majd a cukorral, szódabikarbónával, a tejben megkelesztett élesztővel, 1 egész tojással és 2 tojássárgájával, finom, puha tésztának összegyúrjuk.

  2. 2. lépés

    Három cipóra osztjuk. Az első lapot vékonyra nyújtjuk, nagy gáztepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral, (legjobb a barack vagy a ribiszke), rárakjuk a tetszés szerinti cukorral elkevert darált dió felét.

  3. 3. lépés

    Rátesszük a következő lapot, azt is megkenjük lekvárral, és rárakjuk a maradék diót. Végül ráterítjük az utolsó lapot, körben kissé lenyomkodjuk. Letakarva 1 órát pihentetjük, majd villával megszurkáljuk, és mérsékelt tűznél megsütjük.

  4. 4. lépés

    A mázhoz valókat jól kikeverjük, és melegen a tetejére kenjük. Hidegen szeletekre vágjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem